Od sledeće školske godine više časova fizičkog vaspitanja

LESKOVAC

Želimo da učenici u osnovnoj školi imaju tri obavezna časa fizičkog vaspitanja i dve školske sportske sekcije u danima kada nemaju redovan čas fizičkog, kaže predsednik Aktiva direktora leskovačkih osnovnih škola Ilija Đorđević.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nedavno je iznelo stav da u osnovnim školama treba povećati fond časova fizičkog vaspitanja i obrazovanja. U vezi sa tim od iduće školske godine učenici osnovnih škola svakodnevno će se baviti sportom, i to ne samo kroz nastavu fizičkog vaspitanja, već i uvođenjem raznovrsnih sportskih aktivnosti.

Đorđević kaže da se pošlo od činjenice da je svako četvrto dete gojazno, a statistika beleži i probleme sa ravnim stopalima i krivom kičmom kod osnovaca.
„Želimo da učenici u osnovnoj školi imaju tri obavezna časa fizičkog vaspitanja i dve školske sportske sekcije u danima kada nemaju redovan čas fizičkog. Takvom sveobuhvatnom reformom omogućićemo da svako dete dnevno ima po 45 minuta organizovanih fizičkih aktivnosti. U Osnovnoj školi „Josif Kostić“, gde sam ja direktor, već primenjujemo ovaj model, a ostvarili smo i potpunu saradnju sa roditeljima u njegovoj primeni. Organizujemo sportske aktivnosti u kojima su uključeni đaci, nastavnici i roditelji kako bi se mališani što lakše animirali da počnu da se bave sportom. Jedino povećanjem fonda časova fizičkog vaspitanja i uključivanjem roditelja može se unaprediti zdravlje dece i doprineti smanjenju deformiteta.“

(Fotografija iz arhiva JUGpress-a)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare