Istraživanje o bezbednosti i kvalitetu života žena

LESKOVAC-BEOGRAD

Republički zavod za statistiku od 3. do 18. oktobra sprovodi probno Istraživanje o bezbednosti i kvalitetu života žena u Srbiji. Na relativno malom uzorku od svega 3oo domaćinstava, prikupljaju se podaci, koji bi trebalo da budu osnov za anketiranje na istu temu naredne godine, uz učešće mnogo većeg procenta gradjanki.  

Probno istraživanje, koje se sprovodi na teritoriji čitave Srbije, podeljene u četiri celine, trebalo bi da testira kvalitet sistema anketiranja i sve ostale elemente, jer se  za proleće naredne godine, priprema znatno ozbiljnije ispitivanje na ovu temu. U njega će tada biti uključeno oko 7.ooo slučajno odabranih domaćinstava, odnosno žena starosti od 18-74 godine, koje u njima žive.  

Rezultati istraživanja, koji će biti korišćeni isključivo u statističke svrhe, obezbedjuju potpunu anonimnost, a odabrana domaćinstva imaju, kako nam je potvrdjeno, pozitivan pristup prema anketi.

Ispitanice će odgovarati na pitanja u vezi sa zdravljem, bezbednošću, sigurnošću i kvalitetom života i prikupljeni podaci treba da posluže kao osnov za kreiranje efikasnih odluka i strategije za unapredjenje položaja žena u Srbiji, kažu u Republičkom zavodu za statistiku.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare