Od danas ne možete da se vaksinišete ako niste prijavljeni

LESKOVAC-VRANJE-NIŠ-BEOGRAD

Od danas će na svim punktovima za vakcinaciju moći da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave, sa terminom vakcinacije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

U saopštenju se dodaje da će termin za vakcinaciju građani dobiti nakon prijave na portalu eUprave ili pozivom kontakt centra.
 
Navodi se i da “nema nikakve potrebe, niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin, jer će svi građani dobiti vakcinu u skladu sa planom prioritizacije”.
 
Ovakva odluka doneta je zbog toga što se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali, navodi se u saoštenju Vlade Srbije u kome nije oobjašnjeno kako i zašto su gradjani počeli da dolaze na punktove za vakcinaciju iako nemaju zakazano.
 
Vlada Srbije još jednom poziva sve građane da dolaze na vakcinaciju isključivo u terminu kada im je ona i zakazana.
 
“Iskazivanje interesovanja za vakcinaciju, nakon čega ćete u bliskoj budućnosti dobiti vreme i mesto vakcinacije, traje nekoliko minuta i veoma je jednostavno”, kažu u Vladi Srbije.
 
Svi građani to mogu učiniti na adresi www.imunizacija.euprava.gov.rs.
 
Ukoliko oni koji su zainteresovani za vakcinaciju ne poseduje računar, može se prijaviti i telefonski, preko kontakt centra na broj telefona 0800 222 334, svakoga dana od 8 do 20 časova.
 
Vlada podseća sve građane Srbije da, bez obzira na to što je vakcina stigla u Srbiju epidemija nikako nije gotova.
 
“Bez obzira da li smo primili vakcinu ili ne, moramo nositi maske u zatvorenim prostorima, voditi računa o higijeni ruku, održavati međusobnu distancu kada god je to moguće i redovno provetravati prostorije. Odgovornim ponašanjem, poštovanjem epidemioloških mera i poštovanjem termina vakcinacije najbrže ćemo doći do našeg zajedničkog cilja, a to je konačna pobeda nad korona virusom”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare