Najviše poplavljenih domaćinstava u Velikom Trnjanu

LESKOVAC

Najviše poplavljenih domaćinstava je u  Velikom Trnjanu, rekao je danas predsednik Komisije za procenu štete od poplava na stambenim, pomoćnim i ekonomskim objektima i infrastrukturi na teritoriji grada Leskovca Miloš Kocić

Po njegovim rečima u poplavi koja se dogodila pre dve nedelje, pogodjnweo je desert mesnih zajednica i od 200-250 domaćinstava ali ih je najviše u Velikom Trnjanu.

„ Do sada smo obišli šezdesetak i samo u Velikom Trnjanu”, rekao je KOcić i dodao da je u ovom selu poplavom pogodjeno devedeset domaćinstava. 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Miki
Miki
3 godine pre

Zahvaljujući “stručnosti” odgovornih ljudi u gradskoj vlasti poplave u ovom selu se redovno javljaju čim padnu jače kiše. Po nečijoj logici Šainovačka dolina se skreće u kanal, koji bi trebalo da služi za odvodnjavanje, i on redovno plavi ovo selo. Ali, meštani sela pored ovog kanala nisu u stanju da se organizuju i naprave neki protest. Mislim na meštane Šainovca, Presečine, Velikog Trnjana i Rudara. Trpe svake godine ogromne štete, kako u dvorištima i kućama tako, i na poljoprivrednim parcelama. Ali, poreze svakako moraju da plate, a od tih para se prave brane koje ne funkcionišu.