Gimnazijalci će svojim paketićima obradovati mnoge mališane

NIŠ

Da humanost, posebno u vreme praznika i darivanja, ne poznaje granice u godinama, ali i da se uči od malih nogu, a kasnije, tokom odrastanja neguje, pokazali su učenici Gimnazije „Bora Stanković“ u Nišu. Oni su se pridružili akciji „Puni vreću, deli sreću“ koju organizuje Udruženje za preventivnu pedijatriju Srbije sa željom da će slatkiši i slaniši, kao i igračke koje su oni prikupili izmamimi osmehe na licima mnogih mališana koji sa nestrpljenjem očekuju poklone za predstojeće praznike. Hol Gimnazije „Bora Stanković“ u kome se nalazi i okićena jelka bio je prepun paketića, a u njima je spakovana, pre svega, ljubav mladih gimnazijalca i njihova želja da nekoga u vreme praznika učine srećnim.

“Učenici su se sa razrednim starešinama  dogovorili da svako odeljenje napravi po jedan paketić. Svaki učenik je doneo nešto što bi deci bilo interesantno, bilo da je to slatkiš, slaniš, igračka ili neka knjiga. Ovim smo pokazali da naše malo može nekoj deci da bude puno i da im ulepša praznike. Nadam se da će akcija koja je organizovana u našoj školi biti primer dobre prakse i da ćemo na ovaj način motivisati i učenike ostalih  škola kako bi se i oni pridružili ovoj akciji”, kazala je Olivera Todorović, profesorka Istorije. 

Ovo je druga godina za redom u kojoj Udruženje za preventivnu Pedijatriju organizuje ovakav tip akcije. Paketi koje su pripremili učenici namenjeni su deci sa dečijih klinika Univerzitetskog kliničkog centa, ali se tu nije stalo.

“Ove godine je odziv na akciju bio veliki, tako da će jedan deo paketića biti raspoređen deci u Domu Duško Radović, dok drugi deo ide Domu za nezbrinutu decu u Aleksincu”, objasnila je Nevena Ilić, članica Udruženja.

“Gimnazija “Bora Stanković” tradicionalno organizuje i učestvuje u humanitarnim akcijama. Uveli smo humanitarnu nedelju i cilj nam je da deci ulepšamo novogodišnje i božićne praznike. Pored ove akcije, organizovali smo humanitarni koncert i sav prihod ide u humanitarne svrhe. Bitno je biti human, jer jednostavno je lepo nekome podeliti sreću, samim tim čovek sebe čini celim”, dodala je profesorka Olivera Todorović i istakla da će tokom sledeće nedelje u školi biti pokrenuta akcija sakupljanja paketića za mališane sa Kosova i Metohije jer  učenici ove gimnazije žele i njih da obraduju za novogodišnje praznike.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare