Obradović: Do 15. septembra svi članovi Saveza za Srbiju se izjašnjavaju o bojkotu izbora

LESKOVAC

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović je rekao danas u Leskovcu da će sve članice Saveza za Srbiju do 15. septembra da se izjasne na svojim stranačkim organima o bojkotu predstojećih izbora na svim nivouima u Srbiji.

Obradović je rekao da je cilj stranaka koje čine Savez za Srbiju da s estvore normalni uslovi za odvijanej izbora najmanje šets meseci, pre njihovog raspisivanja, da se oslobode mediji ali da,kako je rekao “pošto je očigledno da SNS nema nameru to da uradi” , bojkot iznudjeno rešenje.

On je rekao i da odnos vlasti prema tome pokazuje imenovanje ministra policije Nebojše Stefanovića na čelo radne grupe za saradnju sa OEBS-om oko izbornog procesa.

Obradović je pitao da li je normalno da policija kontroliše izborni proces i dodao da se u toj grupu nalazij još ljudi iz MUP-a Srbije.

On je rekao i da sa predstavnicima još nekolioko stranaka iz Saveza za Srbiju ide u Medvedju da bi sa gradjanima razgovarali o bojkotu lokalnih izbora koji se tamo održavaju u nedelju, 8. septembra

U Medvedji su već danima kriminalno-batinaške grupe koje prete ljudima da mora da glasaju za listu na kojoj su SNS i SPS. Tamo je situacija mnogo gora nego što je bila u Lučanima”, rekao je Obradović.

On je govorio o razlozima zbog kojih se ova stranka odlučila da bojkotuje republičke i lokalne izbore koji bi trebali da budu održani u proleće 2020. godine.

„U proteklih devet meseci od strane opozicije je sve urađeno da se poprave izborni uslovi koji nam slede. Mi smo još u decembru doneli zajedničke zahteve za fer i poštene izborne uslove, a nakon toga su počeli i protesti koji su se održavali u više od sto gradova širom Srbije i koji u Beogradu i dalje traju. Za sve ovo vreme mi nismo dobili ni jedan odgovor od strane vlasti, a kamoli da su prihvatili da se u Srbiji konačno oslobode mediji za drugačije mišljenje, za debatu vlasti i opozicije, uopšte za glas opozicije, kako bi ti izbori mogli da budu fer i pošteni. Zbog svega toga Srpski pokret Dveri anketiranjem svih naših gradskih i opštinskih organizacija dobile podršku od 90% za ideju bojkota, a onda je ta odluka jednoglasno i doneta na predsedništvu stranke.“

Obradović je prokomentarisao imenovanje Nebojše Stefanovića na čelo radne grupe vlade koja treba da se bavi unapređenjem izbornih uslova, rekavši da se radi o foliranju i nastavku laži od strane režima.

„Ovo je pre svega peta funkcija lažnog doktora Nebojše Stefanovića, jer je on u ovom trenutku potpredsednik vlade, ministar unutrašnjih poslova, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i šef Biroa za koordinaciju svih službi bezbednosti u Srbiji. Usput je i predsednik Gradskog odbora SNS-a u Beogradu. Njegova prva izjava po izboru na tu funkciju je da njega ne interesuju zahtevi opozicije!? I to kaže čovek koji je uhvaćen u krivičnom delu falsifikovanja javne isprave, jer njegova fakultetska diploma ne postoji. Fakultet koji se u njegovoj biografiji vodi da je završio „Megatrend internešenal“ u Londonu ne postoji i nikada nije postojao. Dakle, neko ko treba da se bavi regularnošću izbora je čovek koji je kupio diplomu doktora nauka! Skandalozno je i što je u toj grupi njegov zamenik Dejan Đurđević, koji je bio šef Republičke izborne komisije na parlamentarnim izborima 2016. godine, kada se desila izborna krađa za koju je on direktno odgovoran. A najveći paradoks je što će ta radna grupa podnostiti izveštaj na svakih šest meseci, što znači da će prvi izveštaj biti po okončanju izbora sledeće godine. Jasno je da je u pitanju fingiranje i zamajavanje, te želja ove vlasti da sve ostane isto kada su u pitanju izbori i medijski mrak u Srbiji.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare