Obilaznica za Prvonek dodatno odlaže kraj izgradnje novog hotela u Vranjskoj Banji

Exif_JPEG_420

VRANJE-VRANJSKA BANJA

Izgradnja obilaznice puta Vranjska Banja – Prvonek dodatno će odložiti rok za završetak novog hotela u Vranjskoj Banji, javlja Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress izvor iz gradske vlasti u Vranju.

„Nije samo poblem nezgodne I teške konfiguracije terena na trasi buduće obilaznice koja treba da se gradi, jer će deonica puta za Prvonek pored novog hotela biti parking za potrebe ovog hotelskog objekta, pa predstoje veliki, pre svega, zemljani radovi, što najviše košta I značajno uvećava konačnu cenu izgradnje”, objašnjava izvor JUGpress-a.

Po njegovim rečima, „eksproprijacija privatnog zemljišta predstavljaće dug I komplikovan postupak”.

„Vlasnici privatnog zemljišta na trasi obilaznice dugo će se pogađati oko cene po kvadratnom metro sa gradskom vlašću, jer su tu guste šume mešovitih lišćara, pa će očekivati da dobiju više novca za svoje eksproprisane posede”, predviđa izvor iz gradske vlasti.

On nagoveštava i probleme na relaciji Grad Vranje – „Millenium team”.

„Pomenuta beogradska firma je investitor izgradnje novoog hotela, ona dobija deo puta za Prvonek za parking, pa zajedno sa lokalnom samoupravom mora da učestvuje u izgradnji obilaznice, jer se radi o putu na teritoriji Grada Vranja, a u gradskom budžetu za tu namenu na raspolaganju je malo novca za tako krupnu investiciju”, upozorava izvor JUGpress-a.

Exif_JPEG_420

Trasa obilaznice je planirana od mosta na Banjskoj reci kod naselja Burdinci na desnoj obali reke, gde će se odvojiti od sadašnjeg puta za Prvonek i ići prema brdu iznad spomenika, a zatim se spustiti na aktuelni put u blizini naselja Skenderci.

„Izgradnja obilaznice će svakako dodatno produžiti rok za završetak novog hotela, jer lokalni putni pravac za Prvonek mora da funkcioniše, zbog ljudi koji žive u Dugoj Luci, Prvoneku i ostalim selima planinskog zaleđa, ali i zbog brane i Prvonečkog jezera koje jug Srbije snabdeva pijaćom vodom”, napominje izvor JUGpress-a.

Podsećamo, aneksom ugovora od oktobra 2023. godine rok za završetak izgradnje novog hotela u Vranjskoj Banji pomeren je od kraja 2024. godine na 2026. godinu. (kraj) SK/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare