“Narodni protest” za Dan zastave

BUJANOVAC-PREŠEVO

Za nacionionalni praznik Albanije – Dan zastave, 28. novembra će u Preševu biti održan „narodni protest“ pod nazivom „Dosta više, Dolina traži rešenje“, potvrdio je predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa.

Protest će organizovati, kaže Mustafa, Organizacija ratnih veterana OVPBM, u saradnji sa  svim albanskim političkim partijama,  Islamskom zajednicom i Nacionalnim savetom Albanaca.

“Protest ima za cilj da Albanci Preševske doline podignu glas za ostvarivanje prava u svim oblastima u kojima su diskriminisani“, rekao je Mustafa.

Po njegovim rečima, ovdašnji Albanci traže rešenje političkog problema, na koji je ukazala Skupština albanskih odbornika u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa 2018. godine, zahtevajući da se pitanje Albanaca tretira u okviru dijaloga Prištine i Beograda.

Protest će početi u 11 časova ispred Doma kulture „Abdula Krašnica“, nakon čega će uslediti marš do zgrade Opštine Preševo gde će biti pročitano saopštenje upućeno državnim i međunarodnim institucijama.

Što se tiče proslave Dana zastave u Bujanovcu, Mustafa je rekao da će NSA svakako obeležiti ovaj dan, a da li će biti svečanosti kao prethodnih godina zavisi “od drugih lokalnih institucija”.

Prošle godine je nacionalni praznik Albanije obeležen isticanjem albanske zastave na zgradi Opštine Bujanovac i NSA, i svečanom akademijom u Domu kulture kojoj su prisustvovali čelnici lokalne samouprave – prvi čovek opštine Šaip Kamberi i predsednik Skupštine Adnan Salihi.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Drzava
Drzava
4 godine pre

Ko treba da odgovara sto neki politicari pod Pasosem drzave Srbije traze otcepljenje nezavisnost .
Drzavljani Srbije svi koji imaju pasos ove drzave zbog rusenja Ustava najstrozije kazniti.
Ajde i mi drzavu da trazimo jug pa svaka …regija