Obeleženo 40 godina predškolske ustanove u Bujanovcu

BUJANOVAC

Svečanim I prigodnim programom danas je proslavljeno 40 godina uspješnog rada i postojanja predškolske ustanove “Naša radost” u Bujanovcu.

Na sceni velike sale Doma kulture “Vuk Karadžić”, mališani srednjih I predškolskih  grupa bujanovačkog vrtića “Naša radost”, grupa iz Velikog Trnovca I predškolska grupa pri Osnovnoj školi “Naim Frašeri”,  proslavili su rođendan ove obrazovne ustanove .

Pesmama i plesom, razdragani kako to samo deca znaju, uživali su zajedno sa svojim roditeljima, vaspitačima  i brojnom publikom.


Istorijat vrtića prezentovan je kroz kratki video zapis iz koga se moglo čuti da je ova predškolska ustanova osnovana  1977.godine kao Decji vrtić,radna organizacija  za organizovanje dnevnog boravka, vaspitanja I obrazovanja predškolske dece uzrastaod jedne do msedam godina.

Tada je ustanovom rukovodio Andon Dimitrijević.

Predškolska ustanova “Naša radost” danas ima sedam namenski građena objekta u Bujanovcu,Velikom Trnovcu, u selima Rakovac, Levosoje, Klenike, Klinovac I Breznica.

Ustanova u svom sastavu ima 43 grupa,  sa ukupnim brojem od 537 deteta uzrasta od 1 do 6,5 godina.

O vaspitanju I obrazovanju , preventivnoj zaštiti I ishrani dece brine 85 radnika: 50 vaspitača, 5 medicinskih sestara-vaspitača I ostala prateća struktura radnika.

Direktor Predškolske ustanove “Naša radost” Milovan Aleksić pozvao je, u izjavi za JUGpress , e sve roditelje I društvenu sredinu da nastave zajedno da rade da bi ova ustanova bila još uspešnija.

“ Priredbu su pripremila deca iz pripremnih predškolskih grupa I srednjih  grupa,  naša ustanova je multietnička i   u tom duhu I funkcionišemo”, rekao je Aleksić.


On je pozdravio predstavnike lokalne samouprave, Koordinacionog tela,predstavnike privrednih I društvenih delatnosti,direktore škola , predstavnike ministarstava prosvete I uputio zahvalnost roditeljima na velikoj I uspešnoj saradnji.

U holu Doma kulture  priređena je  izložba likovnih  radova, čiji su autori deca sa svojim vaspitačima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare