Obeležen svetski dan osoba sa invaliditetom

 

VRANJE

Pod sloganom „Mogu da učim, da se igram da se družim“ u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Vule Antić“ u Vranju prigodnom svečanošću, obeležen je Svetski dan osoba sa invaliditetom.

 

Defektolozi ove obrazovne ustanove priredili su lutkarsku predstavu „Vuk i crvenkapa“. U goste su im došli učenici četvrtog razreda Osnovne škole „Dositej Obradović“ koji su izveli predstavu  „Život je igra“ u kojoj su kroz poznate junake iz dečjih priča i bajki istakli značaj ljubavi, prijateljstva i humanosti.

vranje-invalidi-1

Organizovane su igre bez granica koje nisu bile takmičarskog karaktera u kojima su učestvovali đaci obe škole, kao i radionica u pravljenju novogodišnjih ukrasa od tekstila.

 

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Vule Antić“ u Vranju ima 92 upisana đaka. Za učenike sa smetnjama u razvoju u ponudi je i jednogodišnje osposobljavanje za rad.

 

Svetski dan osoba sa invaliditetom 3. decembar ustanovljen je 1992. godine kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana s ciljem da se skrene pažnja na probleme osoba sa invaliditetom, a to su siromaštvo, nezaposlenost i isključenost iz društva.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare