Obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi

VRANJE

Crveni krst i grad Vranje organizovali su svečanost povom 14. juna, Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi.č

Na svečanosti su uručene plakete pojedincima, rekorderima za 100, 75 i 50 puta datu krv i kolektivima za postignute rezultate u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi u 2018.davaocima.

Plakete ,,Široko srce” Crvenog krsta Srbije dobili su HK ,,Jumko“, HU ,,Koce zauvek“, Tehnička škola Vranje i MZ Kriva Feja.

Načelnik Službe za transfuziju krvi Vranje dr Dušan Jovanović je rekao da je dobrovoljno davanje krvi primer velike humanosti i način pružanja pomoći onima kojima je najpotrebnija.

,,Ne samo da ste humani, već ste i hrabri ljudi jer se usuđujete da date deo sebe“, naglasio je dr Jovanović.

Predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković zahvalio se svim davaocima krvi i istakao važnost dobrovoljnog davalaštva.

,,Lokalna samouprava će i u narednom periodu biti tu za sve što vam je potrebno, jer izuzetno ceni vašu plermenitost, solidarnost, nesebičnost i dobrodušnost, cenimo što činom dobrovoljnog davalaštva spasavate mnoge živote. Zahvaljujući vašoj humanosti naš grad je u vrhu dobrovoljnog davalaštva u Srbiji“ istakao je Tričković.

Prisutnima se obratio i sekretar  Crvenog krsat u Vranju, Tomislav Stefanović. On je davaocima poželeo dobro zdravlje, koje je uslov da nastave svoju misiju spašavanja drugih života.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека