Obeležen Dan pešačenja

LESKOVAC

PSK „Kukavica“ pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Srbije organizovalo jetradicionalnu republičku sportsko rekreativnu manifestaciju „Dan pešačenja – Srbija 2020.” Ovogodišnja akcija je realizovana pod sloganom „Srbija hoda – za korak bliže zdravlju”.

Iz PSK „Kukavica“ naglašavaju da je želja da se pešačenje pretvori u naviku koja ima ogroman značaj za fizičko i mentalno zdravlje naših građana. “Dan pešačenja – Srbija 2020” je zabavan i jednostavan način da se u najboljem društvu istraži radost hodanja i druženja, ali i aktivnog i zdravog načina života koji utiče na psihofizičko zdravlje i imunitet.

Zbog specifičnosti uzrokovanih pandemijom ovogodišnja akcija realizovana je na poseban način. Umesto masovnog okupljanja i polaska na pešačenje, građanima su ponuđene rute/trase kojima mogu da pešače. Članovi PSK „Kukavica“ su na stazama bili prisutni kao logistička podrška, kako bi se najlakše i najbolje poštovala pravila prevencije širanja zarazne bolesti izazvane virusom kovid-19.

Dužina cele staze je 3800 metara i kretala se od parka „Devet Jugovića“ preko platoa kod repetitora i najviše kote na Hisaru (341m), pa do Spomen parka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare