OBELEŽAVANJE SVETSKOG DANA ROMA U VRANJU

VRANJE

U periodu od 4. do 9. aprila biće obeležen Svetski dan Roma u Vranju.

 

U okviru manifestacije, 4. aprila, u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, biće održano predavanje o sticanju kompetencije za traženje posla mladih Roma i Romkinja.

Ono što posebno upotpunjuje ovaj program, jeste svečano otvaranje prvog “Festivala indijskih filmova”, koji će biti održan od 5. do 9. aprila u sali “OKCE” uz besplatan ulaz.

Otvaranje festivala je zakazano za 5. april u 17.00 sati.

Nakon pozdravnih govora gradonačelnika Vranja, Zorana Antića, ambasadorke Indije, Nj. E. Narinder Šauhan i predsednika Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Vitomira Mihajlovića, biće održana projekcija filma ,,Devdas“.

Šestog aprila biće emitovana još dva filma: “Udata žena“ u 14 časova i “Tri idiota” u 16:30. Sledećeg dana, u 14 časova, biće održana projekcija filma “Kraljica“, a u 16:30 filma “Doba sreće, doba tuge“.

Bogat repertoar filmova biće nastavljen i devetog aprila, u okviru kojeg se mogu pogledati filmovi ,,Dve države“  i “Džona Akbar“.

 

Osmog aprila, od 09:00 časova, u Gornjoj čaršiji, ispred spomenika  Bakiji Bakiću, gradjanima će biti omogućen osnovni medicinski pregled (merenje pritiska i šećera u krvi), koji će im pružiti centar za prevenciju Doma zdravlja u Vranju. U 10:30 biće održan defile kod platoa ispred pošte.

Pola sata kasnije, u 11:00 časova, na Trgu Staniše Stošića, gradjanima će se obratiti gradonačelnik Vranja, Zoran Antić i koordinatorka Kancelarije za romska pitanja, Altena Asanović.

U okviru programa, gradjani će imati prilike da uživaju u dečjem maskenbalu koji će izvesti deca iz PU ,,Naše dete“, a na kraju će biti dodeljene i nagrade za najbolju masku.

Po završetku maskenbala, nastupiće GKUD ,,Sevdah“ i duvački  orkestar Nenada Mladenovića.

U 18:00 časova u Gornjoj čaršiji, ispred spomenika Bakiji Bakiću, građani će uživati u priredbi orkestra Nenada Mladenovića.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare