CAKIĆ: GDE JE NOVAC OD SOLIDARNE STAMBENE IZGRADNjE ?

LESKOVAC

 

Kandidat za narodnog poslanika  Socijaldemokratske stranke  (SDS) Nebojša Cakić  yatra\io je danas da  loklni SNS ka\e gde je novac  namenjen solidarno stambenoj izgradnji koji  je u protekle ;etiri godine predvidjan u gradskom budžetu .

 

On je danas održao konferenciju za novinare na,  kako je rekao, mestu gde je 2012. godine sadašnja vladajuća stranka, Srpska napredna stranka, otpočela kampanju za lokalne izbore kritikujući prethodnu vlast da je zloupotrebila sredstva namenjena za stambenu izgradnju i obećavajući da će oni, ukoliko dobiju poverenje građana i ako budu došli na vlast, zgradu završiti u najkraćem mogućem roku.

Radi se o zgradi u Vlajkovoj ulici, preko puta Hemijske škole.

„Ovde se nalazi samo jedna rupa i jasno se vidi da se ništa nije dešavalo od  kako je SNS došao na vlast. Ovo je još jedno od onih obećanja koja je SNS olako davao. Obećavali su veće plate i penzije, a smanjivali su ih, obećavali su nova radna mesta, a svedoci smo da u Leskovcu nema ni jednog novog radnog mesta, obećavali su veći životni standard, a on je iz dana u dan manji. U njihovom maniru, na jedno obećanje odmah dođe drugo. Pre godinu dana su sa ministarkom Mihajlović obećali da će, osim ove zgrade, odnosno mesta na kome je trebala da bude zgrada, izgraditi još jednu zgradu u Bledskoj ulici, dvesta metara odavde, sa stanovima za socijalno ugroženo stanovništvo. I tamo je samo jedna ledina koja služi kao deponija. Sadašnja vlast se pokazala kao apsolutno nesposobna da rešava probleme građana, ali u toj stambenoj delatnosti su se pokazali vrlo sposobnim kada su gradili svoje kuće, svoje vikendice ili kupovali stanove u Leskovcu i Beogradu, ali i u inostranstvu“ rekao je Cakić i da dodao da Socijaldemokratska stranka traži da se kaže gde je novac od solidarne stambene izgradnje.

„Novac je četiri godine predviđen u budžetu, odbija se građanima putem stambenog doprinosa i to je suma od oko 12 miliona na godišnjem nivou. Jedino što su uradili, to je da su formirali Stambenu agenciju grada Leskovca, koja za tri godine svog postojanja apsolutno ništa nije uradila. Ona košta oko 10 miliona dinara godišnje i tu su samo partijski upošljenici koji idu na mitinge SNS-a, prate gradonačelnika pri otvaranju tzv. objekata, krečenja, farbanja… To su ljudi koji primaju platu, a ništa ne rade.“

Obećao je Cakić i da će SDS Stambenu agenciju ukinuti, jer nema nikakvu svrhu, osim da troši naš novac.

„Od tih para ćemo sagraditi i ovu i onu zgradu za socijalno ugroženo stanovništvo. Zanimljiva je i jedna stvar. U planu i programu Stambene agencije piše da agencija ima osam radnika, a u Odluci o racionalizaciji i smanjivanju broja radnika vidimo da ima devet. To je racionalizacija u režiji SNS-a, i kad smanjuju oni povećavaju,“ rekao je Cakić .

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare