Obeležavanje Međunarodnog dana mladih

VRANJE

U Vranju će, povodom 12. avgusta – Međunarodnog dana mladih, u ponedeljak,  od 12 do 14 sati, na gradskom šetalištu biti održana ulična akcija na temu “Nasilje nad devojkama i ženama – koja je tvoja mera?”.

Predviđeno je da u popodnevnim i večernjim satima, sve zainteresovane devojke i žene mogu da učestvuju u radionici samoodbrane.

Besplatan kurs samoodbrane biće održan Gimnaziji “Bora Stanković” od 18 do 21 sat. Obuku će držati, majstor ninjitsua Jelena Cakić.

Organizatori ističu da veština samoodbrane u situaciji iznenadnog napada, neželjenog fizičkog kontakta, neželjenog uhođenja, proganjanja i drugih vidova nasilničkog ponašanja, pomaže devojkama i ženama da se osnaže, da sačuvaju svoje samopouzdanje, da se suoče sa nasiljem.

Uličnu akciju i kurs samoodbrane organizuju Odbor za ljudska prava Vranje, tim SOS Telefona i SOS kutak za devojke.

Ovim akcijama organizatori žele da ukažu javnosti i nadležnim institucijama na problem nasilja nad devojkama i ženama, na to da nedostaju adekvatni programi i mere podrške u društvu, kao i na problem nedovoljne informisanosti devojaka i žena da se zaštite.

Međunarodni dan mladih se po Rezoluciji Ujedinjenih nacija obeležava od 1999. godine. Osnovna ideja obeležavanja ovog dana je podizanje svesti o značaju mladih na današnje društvo, kao i usmeravanje pažnje na različite probleme sa kojima se mladi suočavaju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare