O budžetu na Gradskom veću

VRANJE

Članovi Gradskog veća u Vranju na poslednjoj sednici usvojili su izveštaje o šestomesečnom i devetomesečnom izvršenju budžeta.

O tome je na konferenciji za novinare govorio načelenik Odeljenja za budžet i finansije Nenad Tasić, koji je istakao da je ukupan obim budžeta sa izmenom i dopunom Odluke o budžetu za 2022. godinu iznosio 3,68 milijardi dinara.

On je dodao da je do kraja devetomesečnog perioda došlo do uvećanja budžeta za 69,5 miliona dinara, tako da ukupan budžet sa svim izmenama za ovaj period iznosi 3,75 milijardi.

„Uvećanje budžeta odnosi se na projekte koji se finansiraju iz namenskih transfernih sredstava iz Republike. Neki od najvažnijih projekta su rekonstrukcija i poboljšanje energetske ekfikasnosti vrtića „Pčelica“, uvođenje javne rasvete i izgradnja saobraćajnica kod stambenih objekata za pripadnike službi bezbednosti, kao i  rekonstrukcija Zdravstvenog centra“, ističe Tasić.

Ukupni prihodi i primanja sa prenosom iz prethodne godine, uključujući primanja i prihode budžetskih korisnika  iznose 2,72 milijarde dinara, što je u odnosu na plan 72,6 odsto.

Što se tiče rashoda i izdataka u izveštajnom periodu oni iznose 2,67 milijardi dinara. To je u odnosu na plan 71,4 posto, rekao je načelenik Odeljenja za budžet i finansije.

Na sednici Gradskog veća usvojeni su i Predlog odluke o utvrđivanju nominalnog iznosa i broja korisnika nagrada za uspešne studente na teritoriji grada Vranja i Tekst javnog poziva za dodelu nagrada uspešnim studentima.

Kako je istakla gradska većnica Danijela Milosavljević, predviđene su nagrade u visini od 20.000 dinara za studente sa prosečnom ocenom u dosadašnjem studiranju 9,25, dok su nagrade od 30.000 dinara planirane za one čiji je prosek 9,5.

Javni poziv biće raspisan 1. novembra i trajaće 15 dana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare