U toku akcija generalnog sređivanja međublokovskog prostora

NIŠ

 Na prostoru između ulica Stevana Sremca, Jovana Babunskog, Čarnojevićeve i Rudničke, kod Gimnazije „Svetozar Marković“ u Gradskoj opštini Palilula počela velika akcija međublokoskog uređenja. Ovog puta je u sređivanju međublokovskog prostora, na šta su često ukazivali građani ali i profesionalni upravnici zgrada, uključen 51 radnik JKP „Mediane“ sa 16 vozila.Početak akcije pratila je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski,  predsednik GO Palilula Bratislav Vučković, gradski većnik Miroslav Đokić kao i v.d. direktora JKP „Mediana“ Ivan Mihajlović.

                             Gradonačelnica Niša je istakla da je akcija pokrenuta  u dogovoru sa JKP „Mediana“ a na inicijativu i zahtev građana koji su često skretali pažnju na uređenje međublokovskog prostora.

                            „Svake nedelje, od lokacije do lokacije ćemo ići kako bi nam Grad bio čistiji. „Mediana“ ima više od hiljadu radnika, veliki broj njih radi u sektorima za čistoću i zelenilo. Imamo dovoljno kapaciteta da nama Grad bude lepši i uređeniji.  Pozivam naše sugrađane da budu solidarni i na taj način pomognu „Mediani“. Da bi grad bio i lepši i uređeniji mora da se radi od kvarta do kvarata, a sugrađane pozivam da budu solidarni sa radnicima „Mediane“. Ono što je dobro to je da nam se javljaju i profesionlni upravnici zgrada ali i sami sugrađani da kažu gde će radnici čistiti“, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

                           Akcija je krenula iz kvarta u GO Palilula jer su se iz ovog dela grada mnogi ljudi javljali sa željom da se odavde krene sa akcijama. Lepo je kada vidimo i da su se samo stanari potrudili da im prostor ispred zgrade bude  uređen. Sami su ogradili deo prostora, zasadili sveće, zasejali travu.

                           „To ne znači da JKP „Mediana“ loše radi već da sugrađani imaju osećaja prema sredini u kojoj živi i to je za svaku pohvalu. U Nišu ima zgrada sa jako lepo uređenim ulazima, sa zelenilom, sa uređenim mobilijarom, a Grad im uveliko pomađe, evo i ovom akcijom“, dodala je Sotirovski.

                            Ivan Mihajlović, v.d. direktor JKP „Mediana“ istakao je da će se u narednih nedelju dana uređivati prostor od 11 hektara ukupne površine, a da je fokus na deteljnom čišćenju javnih površina, sakupljanje opalog lišća i orezivanje suvih grana.

                          „Na ovom potezu imamo šest novih igrališta i ona će potpuno biti reparirana, kao i četiri kontejnerskih ostrva sa 13 podzemnih kontejnera. Posude će biti detaljno opane, očišćenje kao i čitav prostor okolo“, kazao je Mihajlović.

                             Mihajlović je dodao da je ovo nova praksa JKP „Mediana“ u Nišu.

                           „Od danas  počinjemo drugačije uređenje međublokovskog  prostora zato što želimo da budemo bliži građanima i da se u većoj meri stavimo na raspolaganje i njima i skupštinama stanara. U narednom periodu ćemo se fokusirati na druge kvartove u gradu  koji imaju slične probleme“, dodao je Mihajlović.

                             On je takođe apelovao na građane nakon uređenja kvarta nastave da vode računa o imovini Grada i ne uništavaju dečija igrališta, klupice i đubrijere.

                             „Još jedna važna stvar je da ne odlažu otpad pored kontejnera. Mi smo nedavno otvorili  reciklažno dvorište gde građani mogu potpuno besplatno da odlažu odlažu otad kome mesto nije u komunalnim posudama“, zaključio je Mihajlović.

                               Akcija se, kazao je Mihajlović, sprovodi iz redovnog programa JKP „Mediana“ i dodatno neće ništa koštati ni „Medianu“ ni Grad kao ni građane Niše. Jedina je razlika u tome što je dinamika rada svih sektora usklađena i u jednom trenutku na jednom mestu biće više radnika i više operative kako bi efekat bio vidljiviji.

                                Gradski većnik Miroslav Đokić očekuje da će ovakav pristup uređenju međublokovskog prostora dati bolje rezultete.

                                 „Ideja je da građani dobiju kompletno  uređen kvart u komunalnom smislu i da ona takva i ostanu. Primedbe građana su dolazile na tri mesta, u Grad, gradske opštine i u JKP „Mediaana“. Sve te primedbe su sabrane, napravili plan, po tim primedbama sada i delujemo i nadamo se da će građani biti zadovoljni“, istako je Đokić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare