NURDOR obeležio Svetski dan dece obolele od raka puštanjem balona

NIŠ

Puštanjem balona podrške ispred Tržnog centra “Kalča” u Nišu, Udruženje NURDOR je, u prisustvu velikog broja mališana obeležilo 15. februar,

Svetski dan dece obolele od raka. Manifestaciji pod sloganom  “Nurdora” “I ja se borim”, priključio i veliki broj Nišlija koji su davanjem priloga I kupovinom suvenira sa logom NURDORA pomogli izgradnju druge faza hemato-onkološkog dečjeg odeljenja u Nišu.

Za završetak radova hemato onkološkog odeljenja potrebno je još oko 17 miliona dinara kako bi se krenulo sa opremanjem krila bolinice gde će biti smeštena deca obolela od raka . Predviđanja su da će nova klinika biti otvorena u proleće ove  godine.Nišlije se rado odazivaju akcijama NURDORA .

Na platou ispred “Kalče bilo je žonglera, kostimiranih volontera, igrača, dečjeg hora  I svi su oni na svoj način pomogli ovu akciju . Jadna od majki deteta  obtraćajući se velikom broju sugrađana koji su došli sa svojom decom da pruže podršku akciji rekla je :

“ Podrška svih vas uvećavaju šanse za uspešan završetak lečenja deteta. Pružena ruka I lepa reč I nada su važne isto toliko koliko I medicinska terapija. NURDOR svakodnevno rdi na tome da svakom detetu u zemlji koje je obolelo od raka bude omogućeno pravo na najbolje lečenje , negu, sveobuhvatnu praktičnu, emotivnu I psihološku podršku porodici. “

Nacionalno udruženje dece obolele od raka organizuje humanitarne akcije u viiše od 40 gradova u Srbiji  ne bi li prikupini sredstva neophodna za lečenje I opremanje Dečje klinike u Nišu,  objekata za lečenje ovih mališana .  U ovom objektu će deca obolela od raka imati najsavremenije uslove za lečenje . Uz decu će moći da borave I njihovi roditelji.

“ Ni jedno dete nigde u svetu ne sme da pati više od  patnje koju nosi sama težina maligne bolesti. “ čulo se danas. Nurdor radi na tome da se poboljšaju “Loši uslovi koji sada postoje na dečjim odeljenjima gde se mališani leče, nedovoljnom informisanost javnosti o dečjem kanceru  I nerazumevanje društva.

Građani su pozvani da se pridruže I postanu “deo NURDOROV E priče. I kutije za pomoć punile su se velikom brzinom na svim punktovima.

U Srbiji ne postoji registar dece koja su obolela od nekog oblika kancera,  ali poražavajući podaci koje ima Nacionalno

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare