Obnovljen  rad Udruženja književnika

VRANJE

 

Na redovnoj godišnjoj Skupštini Udruženja književnika Vranja (UKV), kojoj je prisustvovala većina članova, izabran je novi Upravni odbor od tri člana, na čijem je čelu Vojkan Ristić, novinar Danasa,  a tu je i pisac Blagoje Savić, saopšteno je iz ovog udruženja.

Funkciju generalnog sekretara obavljati pisac za decu Žikica Dimitrijević.

Izabran  je i nadzorni odbor od tri člana, navodi se u saopštenju udruženja.

 

Nakon ostavke predsednika UKV Zorana S. Nikolića, skupština je donela odluku da se tokom proleća održi vanredna sednica na kojoj će biti izabran novi predsednik. Doneta je odluka da svi članovi UKV,  koji imaju završene rukopise, a u skladu sa odlukom Gradskog veća Vranja o sufinasiranju projekata u oblasti izdavaštva,  mogu da apliciraju preko udruženja za dodelu sredstava, jer je aktiviran žiro račun koji omogućava ispunjenje jedne od obaveza.

 

Rukovodstvo UKV će se u narednom periodu obratiti lokalnoj samoupravi za dodelu prostorija za rad što je označeno kao ključni faktor za unapredjenje rada udruženja koje je osnovano 2014. godine ali je zbog neaktivnosti bilo u kulturnoj javnosti grada potpuno neprimetno. UKV okuplja pisce iz sedam opština Pčinjskog okruga, kao i iz Kosovskog pomoravlja i broji oko trideset članova, zaključuje sa u saopštenju koje je JUGpressu prosledjeno sa napomenom da je iz ovog Udruženja.

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Душан
Душан
6 godine pre

Молим исправку – Душан Ђорђевић није члан УО. Да јесте ваљда бих то знао. Поздрав! Душан