NURDOR obeležio 15. februar – Svetski dan dece obolele od raka

VRANJE

Na šetalištu u centru Vranja Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR, tradicionalno je organizovalo humanitarnu akciju, kojoj se priključilo i Udruženje onkoloških pacijenata u Vranju.

„Tu smo da podržimo roditelje dece obolele od raka, decu treba čuvati jer su ona naša budućnost. Najbolje se razumeju oni koji su prošli taj put. Naše iskustvo znači roditeljima“, istakla je Slađana Janković iz ovog Udruženja.

Volonterka ove organizacije Anastasija Ristić je rekla da je cilj akcije da se ljudi informišu o ovoj bolesti i da im se pruži podrška, jer nisu sami.

„Da nam se što više volontera priključi, da informišemo ljude o našem radu, da sakupimo što više novca za izgradnju nove roditeljske kuće u Nišu i da se sva deca izleče“, ističe Ristić.

Kampanji su se priključili i građani koji su na štandu NURDOR-a imali priliku da kupe suvenire i tako doniraju novac. Svi oni koji su bili u mogućnosti donirali su sredstva i slanjem SMS poruke na broj 1150.

U Srbiji svakog dana po jedno dete oboli od karcinoma. Pema podacima NURDOR-a na jugu zemlje, godišnje se od ove bolesti razboli pedesetoro dece. Ohrabruje činjenica što je procenat izlečenja visok.

Sa mesta gde je organizovana akcija pušteni su crveni baloni kao znak podrške deci koja se trenutno leče od raka i u znak sećanja na one devojčice i dečake koji su izgubili bitku sa ovom opakom bolešću.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare