NUNS osudio pretnju funkcionera opštine Vlasotince novinaru JUGpressa

BEOGRAD

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije osuđuje preteće ponašanje funkcionera opštine Vlasotince Vladimira Kocića prema novinaru Vlastimiru Stamenkoviću.

NUNS podseća da su javni funkcioneri dužni da se u komunikaciji sa novinarima i medijima ponašaju odgovorno i bez diskriminacije, te da ih ne smeju ometati u obavljanju posla. Novinari predstavljaju javnost a funkcioner kao i svaki građanin nezadovoljan izveštavanjem nekog štampanog ili internet medija može da se obrati Savetu za štampu ili Regulatornom telu za elektronske medije ukoliko je reč o rtv stanicama.

Pomoćnik predsednika opštine Vlasotince Vladimir Kocić pretio je juče dopisniku Regionalne informativne agencije JUGpress iz te opštine Vlastimiru Stamenkoviću.

Prema izveštaju JUGpresa, dok se čekalo na dolazak ministra prosvete Mladena Šarčevića, Kocić se na nepristojan način obratio novinaru JUGpressa, koji je bio na radnom zadatku, da će „biti utužen, zato što je, bez odobrenja, načinio snimak fotoaparatom prazne prostorije opštinskog veća”.

Reč je o tekstu, ilustrovanom fotografijama sa lica mesta, o tome da 13. jula, oko podneva, na dan verskog praznika Pavlovdana, u prostoriji opštinskih većnika na stalnom radu nije bilo nikoga na radnom mestu.

“Šta reći posle ovih pretnji visokog funkcionera lokalne samouprave. Kocića pitam: da li je zabranjeno iznošenje istine, pa makar, se radilo i o opštinskim većnicima”, izjavio je novinar Vlastimir Stamenković.

Izvršni odbor NUNS-a

Neka Vaš komentar bude prvi na "NUNS osudio pretnju funkcionera opštine Vlasotince novinaru JUGpressa"

Ostavite komentar