NUNS: Naša Goca, jedinstvena i neponovljiva

BEOGRAD

Danas je tužan dan za NUNS i za sve novinare u našoj zemlji i regionu, jer je otišla jedna od najboljih. Gordana Suša je bila među osnivačima našeg udruženja, predsednica od 1999. do 2002. godine i jedna od najaktivnijih i najborbenijih članica do svog poslednjeg dana.

Otvoreno i hrabro se početkom devedesetih godina suprostavila nacionalističkoj propagandi i sa stotinama drugih koleginica i kolega dospela na crnu listu Miloševićevog režima, što je značilo gubitak posla u Televiziji Beograd i javnu satanizaciju u režiji ratnih huškača.

Ali, nije se pokolebala ni za trenutak, i u ratnim godinama, kada se gubila glava i kada su mnogi novinari poklekli i postali propagandisti zla i mržnje, Goca Suša je hrabro držala odstupnicu i prkosila krvoločnom režimu radeći u Jutelu, Borbi i Našoj borbi, i potom osnivajući svoju televizijsku produkciju VIN.

Neumorno se borila za nezavisno i odgovorno novinarstvo, za slobodu javne reči, istinu i pravdu, bila je uzor i podrška mnogima u našoj profesiji, i svima nam je ostavila u amanet obavezu da se ne povlačimo i ne ćutimo pred tiranima, fašistima i kriminalcima.

Gordana Suša je bila jedinstvena i neponovljiva i njen rad, trud i žrtva ne smeju nikada biti zaboravljeni. Njeno upražnjeno mesto niko neće moći da popuni, a  na nama je da čuvamo uspomenu na njeno veliko delo i dobrotu kojom nas je obasipala.

Večna joj slava.

NUNS

Foto: MC

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare