NUNS i NDNV : ZAPREPAŠĆENI ZBOG POLICIJSKE TORTURE NAD NOVINAROM PREDRAGOM BLAGOJEVIĆEM

BEOGRAD-NOVI SAD

 

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine zaprepašćeni su policijskom torturom nad niškim novinarom Predragom Blagojevićem i zahtevaju da se hitno pokrene postupak protiv policajaca koji su zloupotrebili svoj položaj i pretukli našeg kolegu.

Predraga Blagojevića je u noći između subote i nedelje na ulazu jednog od stejdževa na

festival “Nišvil”, priveo policajac i vodeći ga do “marice”, dvaput ga udario u glavu. Prethodno, Blagojević se na zahtev policajca legitimisao pokazujući novinarsku legitimaciju i objasnio da kod sebe nema ličnu kartu.

 

Međutim, policajac je više puta grubo ponovio: “Šta se praviš pametan”.

– Onda sam uzeo telefon da pozovem nekog da potvrdi moj identitet, međutim, policajac mi je uzeo mobilni, i stavio mi ruke na leđa. Dok su me vodili ka marici, dva puta me je udario u glavu, o čemu imam i potvrdu iz “Hitne” – navodi Blagojević.

Načelnik Policijske uprave u Nišu Srđan Grekulović izjavio je da je veoma iznenađen ovim što se dogodilo.

” Proverićemo sve do detalja, ako su policajci to uradili, ja ću sve da ih sankcionišem maksimalno. Međutim, moramo najpre sve to da ispitamo do najsitnijih pojedinosti “, najavio je Grekulović.

Ovo inače nije prvi put da niški policajci zlostavljaju Blagojevića. Pre nekoliko godina su ga držali u policijskom podrumu bez prozora i svetla, bez toaleta i vode, takođe sa izgovorom da “proveravaju njegov identitet”.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare