Novoimenovani ambasador Republike Koreje u Leskovcu, Cvetanović hvalio “Juru”

LESKOVAC

U svom kabinetu novoimenovanog ambasadora Republike Koreje Li Đeunga primio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i tom prilikom naglasio da Republika Koreja i Leskovac godinama unazad neguju dobre odnose. Gradonačelnik je ambasadora upoznao i sa privrednom situacijom u Leskovcu, ali i periodu između dva svetska rata kada je Leskovac bio nazivan Srpskim Mančesterom, kao i o filmu „Bilo jednom u Srbiji“ o tom periodu grada na Veternici.

„U našem gradu, veoma uspešno, posluje kompanija Jura, sa tri pogona i oko 3500 zaposlenih radnika. U treći pogon, Jura je uložila oko 48 miliona evra, od toga 18 miliona evra u sam objekat, a ostatak u opremu. Trenutno je u ovom pogonu zaposleno 850 radnika, ima prostora i za zaposlenje još 200 radnika, a kompanija Jura planira dodatna ulaganja u svoje pogone.“

Ambasador Đeung naglasio je se u Srbiji nalazi tek tri meseca i da želi da što bolje upozna zemlju.

„U tom smislu poseta Leskovcu je veoma značajna i ima za ciljeve unapređenje saradnje dveju republika koje se odnosi pre svega na povećanje trgovinske razmene između naše dve zemlje i na dolazak još južnokorejskih investitora u Srbiju. ja se radujem tim budućim susretima i svojim sunarodnicima ću preneti pozitivne utiske o divnom gradu na jugu Srbije i divnim ljudima u Leskovcu.“

Nakon sastanka u Kabinetu gradonačelnika, ambasador Li Đeung i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović su se u pratnji saradnika sastali sa rukovodstvom južnokorejske kompanije „Jura“ u sedištu ove kompanije.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
mufljuz
mufljuz
2 godine pre

Da odnosi su toliko dobri da je kombi crni kombi sa cd tablicama ispratila policija pod rotacijom iz grada.

Toci
Toci
2 godine pre
Odgovori  mufljuz

Radi se o visokom sluzbeniku strane zemlje koji istu predstavlja u Republici Srbiji. Obaveza je Ministarstva unutrasnjih poslova da obezbedi nesmetano kretanje i bezbednost diplomata.

Cile
Cile
2 godine pre
Odgovori  Toci

Tako je. Ti bi ga ugostio tako što će tvoja skvo da ga zabavlja.
More….