Novogodišnji paketići za decu migranata

VRANJE

Deca migranata koji su, sa svojim roditeljima, na putu za bolji život trenutno utočište našla u Prihvatnom centru u Vranju, u ponedeljak su posebno bila radosna i srećna jer su dobili  novogodišnje paketiće.

Podeljeno je 47 paketića, deci uzrasta od dve do jedanaest godina.

Poklone su dobili povodom Međunarodnog dana migranata. Posetili su ih narodni poslanik, Slaviša Bulatović, načelnik Pčinjskog okruga, Srećko Pejković, zamenik gradonačelnika, Nenad Antić, gradski većnik, Miroljub Stanković sa dr Hristosom Aleksopulosom, predstavnikom kompanije „Hellenic Sugar“ i Mirelom Krajinović urednicom magazina „The Globe“.

Oni su obišli Prihvatni centar u Vranju i u okviru humanitarne akcije ,,Jedna kocka za jedan osmeh“  mališanima podelili novogodišnje paketiće.

Akciju koja je je namenjena deci migrantima pokrenula je  kompanija „Hellenic Sugar“. Realizuje se u saradnji sa magazinom „The Globe“, pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja, Libanskom Ambasadom u Beogradu i Narodnim pozorištem Beograd, rekao je PR kompanije „Hellenic Sugar“.

On je dodao da su bez obzira na nisku temperaturu uspeli da zagreju dečja srca i izmame ne jedan nego više dečijih osmeha što ih je ispunilo srećom.

„Svi zajedno treba da podstaknemo i ostale da se uključe i pomognu kako bi obezbedili sve neophodne uslove za dostojanstven boravak migranata, a naročito dece. Zajedno možemo bolje“, rekao je Aleksopulos.

 Zamenik gradonačelnika Vranja pohvalio je kompaniju „Hellenic Sugar“, ističući da se radi o društveno odgovornoj firmi.

 ,,Apelujem na sve kompanije i privredne subjekte u našem gradu da slede ovaj primer i pomognu ovim ljudima koji su u nevolji, ali prvenstveno deci jer je njima pomoć najpotrebnija”, istakao je Antić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare