Novogodišnje tezge do Badnje večeri

LESKOVAC

U centru grada, ispred Robne kuće, postavljene su tezge na kojima mogu da se kupe razne sitnice.

Prodavci kažu da su cene znatno niže nego u trgovinama a pokloni su zgodni da nekome ulepšaju novogodišnje i božićne praznike.

Novina ove godine je da su tezge tipizirane i da se na njima prodaju isključivo novogodišnji ukrasi i pokloni.

Prodavci imaju primedbu da tezge nisu dovoljno natkrivene i da kiša kvasi i njih i izloženu robu.

Pretpraznična novogodišnja kupovina već je počela , a ako ste u dilemi šta da pokloonite dragim  ljudima  možete prošetati centrom grada .

Tezge na kojima je ponuda raznovrsna  biće tu do badnjeg dana.  

Trgovci se ne žale na cenu zakupa  koja iznosi 5.500 dinara  i kažu da su ovo dani kada može da se proda gotovo sve, ali i da se zaradi koji dinar više.

Ponuda je, kao i svake godine šarenolika, od novogodišnjih ukrasa, ikebana, gipsanih i keramičkih figura , ali bez ponude donjeg veša i tekstila što se odražava kako kažu prodavci na promet.

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
peci
peci
5 godine pre

Slažem se da je beda u Leskovcu, a pitam se da li je korektno pustiti ljude da prodaju na tezgama robu sumnjivog porekla, a prodajom nelojalno konkurišu prodavcima koji plaćaju ovoj državi poreze. A što se tiče predloga za intervjue, mislim da je to zanimljiva tema i da je nedovoljno istražena. I ja bi voleo da vidim malo više informacija o “našim” investitorima. I kolike plate ti investitori daju u fabrikama odakle dolaze. Kako na pr. Falke u Nemačkoj plaća radnike cca 2000 eura, a u Leskovcu cca 250. I da li je to normalno, čime pravdaju ovoliku razliku? Pogotovo što su cene vrlo slične.

investitor po br.zaposlenih, po vis. plate, trzist
investitor po br.zaposlenih, po vis. plate, trzist
5 godine pre
Odgovori  peci

Mislim da nije u redu da iz ugla napada rade intervju. Prvo zato sto ga u tom slucaju nece raditi,a nece ga ni dobiti i trece politika ce da uzme u zastitu investitora od napada i opet da komanduje zaposljavanjem. Cilj je odvojiti investitora od politike koja investitoru duguje infrastrukturu zarad zaposljavanja koji donosi poene aktuelnoj vlasti ma koje partije bila. A ne da investitor ekstra duguje vlasti da im zaposli partijske vojnike. Svaki investitor ima poslovnu politiku, ona je na zapadu javna. Treba da cujemo gde decu da usmerimo, koliko planiraju da ostanu, sire kapacitete, na koje skole da dajemo decu, kolike su zarade, jesu li ugovori na 1, 3, 5 godina ili prvo pripravnicki pa na neodredjeno vreme. Postoji li nezvanicna pozeljna starosna granica zbog tezine posla? Gde izlaze konkursi. Ako novinari ne pitaju,pitaju politicari. Neznanje nije korisno. A investitor trazi radnike, strucnjake preko bilo koga: NSZ, partija ili info u medijima. Ne napadajte. Kupujte informacije, pa ih prodajte gradjanima zarad citanosti. Batalite provokacije o pelenama i inspekciji rada. Dajte nam informacije.

beda
beda
5 godine pre

Beda.

Novogodisnji intervjui
Novogodisnji intervjui
5 godine pre

Gospodja Ljiljana, kada cete obaviti intervju sa investitorima. Oni su obelezili 2018. Oni zaposljavaju gradjane. Da cujemo iz prve ruke, ne preko politike, koliko jos planiraju da zaposle nasih sugradjana, koja im struka nedostaje, kolike su zarade, jesu li svi osigurani. I ono najvaznije da li je tacno, sto se prica, da samo preko partije pristizu kandidati ili moze obican gradjanin da dobije posao bez politicke veze? Molimo Vas, da uradite intervju sa tri najveca poslodavca Leskovca. Hvala.

neko
neko
5 godine pre

Kakvo pitanje moze li obican gradjanin da dobije posao bez pol.veze…hvali i ono sto je oduvek bilo, a to je “mito”. Znas kad ce to biti? za jedno sto godina pa mozda ni tad!