Novo suđenje, za novo krivično delo, Dejanu Nikoliću Kantaru odloženo

VRANJE

Suđenje Dejanu Nikoliću Kantaru, koje je bilo zakazano za danas, u predmetu u kojem je oštećena M. V. nije održano zbog toga što okrivljeni Nikolić „nije mogao da  bude sproveden iz Okružnog zatvora u Beogradu“, u kojem se trenutno nalazi u pritvoru.

Podsećamo da je Osnovno javno tužilaštvo u Vranju podnelo optužni predlog protiv Dejana Nikolića zbog postojanja osnovane sumnje da je „u periodu od 28.12.2020. godine do 28.03.2021. godine u Vranju, u stanju uračunljivosti, sa umišljajem, ugrozio sigurnost oštećene V. M. iz Vranja, pretnjom da će napasti na njen život ili telo, na način što je sa mobilnog telefona … na mobilni telefon oštećene… uputio pretnje „razvaliću ti stan kurvo, udaviću te, napraviću ti haos, sedi mirna, nemoj da dosađuješ, droljo, smrdlo samo te čekam, ćao zaboravi, a ti ćeš da patiš dok si živa smrdlo prokleta“, dana 14.02.2021. godine sa mobilnog telefona… na mobilni telefon oštećene… uputio pretnju „.*baću ti sve što imaš, ako me samo još jednom pozoveš droljo šiptarska“ i dana 28.03.2021. sa mobilnog telefona … na mobilni telefon oštećene… uputio pretnju „za ono što si rekla to ćeš ceo život da patiš, niko na ovom svetu neće da ti pomogne,“ izazivajući osećaj straha i ugroženosti kod oštećene, pri čemu je bio svestan da je njegovo delo zabranjeno i hteo njegovo izvršenje, čime je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti iz člana 138. st. 1 Krivičnog zakonika“. U optužnom predlogu nalazi se niz pretnji i tvrdnji o nasilju nad oštećenom M. V. i osporavanje od strane optuženog Dejana Nikolića.

U protekla tri meseca, Dejanu Nikoliću se sudi u sudu u Vranju zbog pretnji vlasnici i zaposlenima u OK radiju, zbog pretnji načelniku Policijske uprave Vranje, zbog pretnji bivšoj devojci M.V., a u međuvremenu je ponovio pretnje vlasnici i zaposlenima u OK radiju tokom suđenja, kao i stražaru u Centralnom zatvoru. Očekuje se da tužilaštvo podigne optužni predlog i u ovom slučaju. Kada je reč o pretnjama M. V., zanimljivo je da tužilac traži uslovnu osudu sa utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od šest meseci, sa vremenom proveravanja od 2 godine. U prilogu je optužni predlog iz kojeg se može videti priroda počinjenih krivičnih dela i veoma jasan raskorak između predložene sankcije i onoga što je učinjeno. Ovakva kaznena politika je više ohrabrujuća nego što ima odvraćajuću preventivnu ulogu. Naročito kada je reč o višestruko kažnjavanoj osobi, koja svakim svojim novim činjenjem govori da ne samo da krivične sankcije nisu imale pozitivno delovanje, već upravo da svaki proces multiplikuje broj krivičnih dela.

Izvor: Javni servis

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare