Novo sanitetsko vozilo za Zdravstveni centar u Vranju

VRANJE

Republika Koreja Zdravstvenom centru u Vranju donirala je najsavremenije vozilo hitne pomoći.

Osim Vranja, vozila su dobile i zdravstevne ustanove u Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Šidu i Subotici

Republika Koreja ovezbedila je 285 hiljhada dolara za nabavku pet sanitetskih vozila za institucije zdravstvene zaštite u gradovima i opštinama koje su pogođene migrantskom krizom.

Dr Ljiljana Antić, upravnik Opšte bolnice u Vranju je rekla da će Zdravstvenom centru novo sanitetsko vozilo, koje je opremljeno najsavrenijim aparatima, biti od velike pomoći u svakodnevnom radu.

„Vranju je pripalo novo sanitetsko vozilo jer smo na migrantskoj ruti. Posvećeni smo zbrinjavanju migranata, a s druge strane ka Zdravstvenom centru gravitira veliki broj pacijenata iz Pčinjskog i Kosovsko-pomoravskog okruga“, rekla je dr Antić.

Vozila su podeljena u okviru Sporazuma o saradnji na impelmentaciji projekta „Humanitarna pomoć Republike Koreje migrantima u Srbiji 2017 – Potvrđivanje prijateljskih odnosa dveju zemalja“, koji su u Beogradu, potpisali ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, ministar zdravlja, dr Zlatibor Lončar i ambasador Republike Koreje u Srbiji, Ju Dae Jong.

Sanitetska vozila mogu da pređu i po milion kilometara. To su pokretne bolnice bez kojih ne može da se funkcioniše i koje medicinskim ekipama omogućava da pacijentu blagovremeno pruže pomoć.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare