Novinaru Danilu Kociću „Diploma Žak Konfino“

 

LESKOVAC

U okviru konkursa za najbolje aforizme koji se već drugu godinu za redom održava tokom festivala humora i satire „Satirična leskovačka mućkalica“ (SLEM), izabrana su tri najbolja aforizma koja će biti nagradjena, kao i aforizam čijem će autoru biti uručena specijalna nagrada „Miodrag Stojanović Dundjer“.

Prvu nagradu dobio je Ljubisav Grujić iz Požarevca za aforizam „Teško je živeti od prvog do prvog. Mnogo bolje žive oni koji žive od drugog“, Ninus Nestorović iz Novog Sada osvojio je drugu nagradu za aforizam „Ovde su samo psihijatrijski slučajevi ostvarene ličnosti. Što umisle, to i bude“, dok je aforizam Živana Lukića iz Beograda koji glasi: „Kod nas je uvek vladao isti kult, samo su se ličnosti menjale“, dobio treću nagradu.

Specijalnu nagradu „Miodrag Stojanović Dundjer“ osvojio je aforizam „Bije ih loš glas, uskoro će i glasači“ Petra Jovanovića iz Beograda.

Članovi stručnog žirija, takodje, imali su zadatak i da odaberu ovogodišnjeg laureata nagrade „Diploma Žak Konfino“ koja se dodeljuje leskovačkim autorima za specijalan doprinos u oblasti satire i humora. Iako je razmatran predlog da se nagrada, posthumno, dodeli Miodragu Veličkoviću, karikaturisti medjunarodnog ugleda, novinaru, humoristi i autoru brojnih aforizama, žiri je, većinom glasova, ipak odlučio da nagradu dobije pisac, novinar i autor aforizama, Danilo Kocić.

Inače, Danilo Kocić je tokom trajanja konkursa par puta predložen za kandidata za ovu nagradu, od strane kulturnih ustanova sa teritorije Jablaničkog okruga.

Ovogodišnji konkurs, koji je prikupio ukupno 65 radova, trajao je od 1. jula do 15. avgusta i bio je otvoren ne samo za autore iz Srbije, već i za autore iz inostranstva.

Publika će imati priliku da uživa u dvodnevnom humorističnom doživljaju, u okviru koga će biti predstavljena aktelna, leskovačka, humoristička scena. Takodje, biće napravljen i osvrt na nekadašnje humoriste iz Leskovca.

Program festivala, će posebno obogatiti i izložba karikatura Dobrosava Boba Živkovića, čiju će postavku gradjani Leskovca moći da pogledaju i narednih deset dana nakon festivala.

Organizator SLEM-a je Leskovački klub čitalaca, a pokrovitelj grad Leskovac.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare