Leskovački Rotari klub obeležio 20 godina od obnavljanja rada

LESKOVAC

Leskovački Rotari klub obeležio je  20 godina od obnavljanja rotarijanstva u ovom gradu  dobrotvornim balom koji je održan u svečanom ambijentu restorana “Sanjeli”.

Davne 1935.godine u Leskovcu je osnovan prvi Rotari klub.
Na čelu kluba najpre je bio čuveni hirurg Dušan Radaković i klub je uspešno radio sve do 1941. godine kada je prekinut zbog  početka Drugog svetskog rata.
Zahvaljujući entuzijazmu i želji viđenih Leskovčana, posle višedecenijske pauze, rad kluba obnovljen je 1997.godine i u njemu je oživljen ideal pomaganja i dobročinstva prema lokalnoj zajednici.
U tom duhu klub radi punih 20 godina.
Veliki broj gostiju, zvaničnika, članova i prijatelja Rotarija, okupljenih u Leskovcu, kroz druženje uz rafinirani muzičko-plesni program dao je doprinos proslavi značajnog jubileja.
U duhu rotarijanske podrške materinstvu, sredstva prikupljena tokom dobrotvornog bala biće usmerena na kupovinu posteljina za Leskovačko porodilište.
Ideal pomaganja lokalnoj zajednici i podrška globalnim projektima koji poboljšavaju život svih ljudi ostaje ideja vodilja koju će članovi RC Leskovac, predvođeni predsednikom dr Slavišom Todorovićem, negovati i u budućnosti.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare