Novi Pazar: Petnaest dogadjaja povezanih sa vršnjačkim nasiljem

NOVI PAZAR

 

Od januara no novembra 2016. godine na  području grada Novog Pazara evidentirano je 15 događaja koji su povezani sa vršnjačkim nasiljem, rečeno je JUGpressu u Policijskoj upravi u ovom gradu.

Policija je nadleženim tužilaštvima ponela četiri krivične prijave zbog nasilničkog ponašanja dok je o opstalih  11 događaja obavešteno Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru.

 

U policiji u ovom gradu kažu da  odmah reaguju na svaku prijavu, izlaze na mesto događaja i obaveštavaju nadležnog tužioca.

 

U cilju smanjenja I sprečavanja vršnjaškog nasilja pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru sprovode preventivne aktivnosti u školama, kako bi učenike upoznali sa štetnim posledicama nasilja.

Policija kroz patrolne i pozorničke delatnosti  obilazi škole i njihovu okolinu, a preventivno kontroliše osobe i ugostiteljske objekte u zonama škola. Već godinama se sprovode akcije “Bezbedno detinjstvo i razvoj bezbednosne kulture mladih” i “Škola bez droge i nasilja”, rečeno je JUGpressu u novopazarskoj policiji.

 

Česti su slučajevi  upotrebe hladnog oružja u tučama.

 

Na području ovog grada od početka 2016. godine, evidentirana su 33 slučaja upotrebe hladnog oružja, od kojih su u 32 slučaja izvršioci pronađeni i procesuirani, kažu u policiji.

Uz konsultaciju sa nadležnim tužilaštvima, policija je podnela devet krivičnih prijava za nasilničko ponašanje, jednu krivičnu prijavu za teške telesne povrede, tri krivične prijave za ubistvo u pokušaju, 11 krivičnih prijava za lake telesne povrede i jednu krivičnu prijavu za ugrožavanje opasnim oruđem pri tuči i svađi.

Za  osam slučajeva je prosleđeno obaveštenje nadležnom tužilaštvu.

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare