Novi konkurs za zamenika načelnika Gradske uprave Niš

NIŠ

Danas je na sednici  Gradskog veća najavljen novi konkurs  za zamenika načelnika Gradse uprave Niš. Ovo je drugi put kako se raspisuje konkurs za zamenika načelnika Gradske uprave. Prvi je bio raspisan početkom aprila, kada je raspisan I konkurs za načelnika Gradske uprave.  Na ovaj konkurs su se javila tri kandidata. Kako je rekao predsednik komisije za izbor načelnika Igor Vučić, to je diskreciono pravo Gradskog veča- On je dodao da se nada da će se na novom konkursu prijaviti veći broj kandodata.

“Kriterijumi u odnosu na prošli konkurs su isti i merila se nisu promenila. Međutim, pretopstavljam da će se sada javiti više kandidata, da će to biti i kvalitetniji izbor, iako ne kažem da ovaj nije bio kvalitetan, ali što više kandidata, to će biti i kvalitetniji izbor “,  rekao je Vučić. On je dodao da će od momenta raspisivanja, konkurs trajati 15 dana.

Kandidate očekuje provera.

“ Ono što će se proveravati I ocenjivati je stručnost, osposobljenost za rad  na položaju zamenika načelnika Gradske uprave Grada Niša. Znači , uvidom u podatke iz prijave na javni konkurs , zatim znanje iz sistema lokalne samouprave , pre svega se misli na Zakon o opštem upravnom postupku, statut grada Niša, Zakon o finansiranju lokalne samouprave, usmeno putem razgovora će se vršiti proveravanje” jekao je Igor Vučić.

I pored toga što će za nekoliko dana biti raspisan konkurs za zamenika načelnika Gradske uprave, danas je na sednici Gradskog veća imenovan  v. d. zamenika načelnika Gradske uprave.

To  je Katarina Mitrovski, inače dosadašnja pravnica zaposlena na poslovima građanskih stanja u Gradskoj upravi. Razlog za ovakvu odluku je , kako je rekao Vučić, što  Gradska uprava mora da funkcioniše i kada načelnik Ljubiša Janić nije tu.

“Načelnik Gradske uprave je na godišnjem odmoru i biće odsutan bar dve nedelje, a Gradska uprava mora da funkcioniše. To se desilo i pre mesec i po, dva, kada je načelnik bio na godišnjem odmoru i tada smo imali velike probleme u redovnom poslovanju – objasnio je je Vučić.

Mitrovski će, dodaje Vučić, obavljati tu funkciju sve dok ne bude izabran zamenik načelnika ili dok se Janić ne vrati ne vrati sa odmora.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare