Novi komandant Četvrte brigade Vojske Srbije

VRANJE

General Zoran Lubura, na svečanosti u kasarni „Prvi Pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju, predao je dužnost komandanta Četvrte brigade Vojske Srbije, pukovniku Slobodanu Stopi.

Pukovnik Stopa na novu dužnost postavljen je Ukazom predsednika Srbije, Tomislava Nikolića.

Čestitajući novom komandantu postavljenje, general Milosav Simović, komandant Kopnene Vojske Srbije, je rekao da se radi o časnom, stručnom, poštenom i odgovornom oficiru koji zna da radi sa ljudima.

„Želim mu da nastavi tamo gde je stao general Lubura, da napreduje u čin brigadnog generala i da ga prate komandantska sreća i dobro zdravlje“.

Generalu Luburi je poželeo srećan odlazak u penziju i zahvalio se na časnom i savesnomm vođenju Četvrte brigade, podsetivši da se sa vojskom druži od  četrnaeste godine.

General Lubura je rekao da mu je bila velika čast što je u protekle četiri godine bio na čelu Četvrte brigade Vojske Srbije koju krasi visoki moral, stručnost, profesionalizam, motivisanost i jedinstvo. To je brigada koja zna, koja hoće i koja može da izvrši svaki postravljeni zadatak.

Novi komandant, pukovnik Stopa je rekao da mu je čast, ali i velika obaveza da bude na čelu ove brigade, koja je važan faktor stabilnosti na jugu Srbije.

„Prethodni komandanti, generali Simović i Lubura postavili su visoke standarde u izgradnji operativnih sposobnosti brigade, ali i po pitanju saradnje sa civilnim strukturama i stanovništvom. Na meni je da opravdam poverenje koje mi je ukazano i nastavim istim putem kojim su išli moji prethodnici i da zajedno sa pripadnicima brigade čuvamo i jačamo ugled naše otadžbine i časne vojne profesije“, istakao je novi komandant.


Svečanoj primopredaji dužnosti su prisustvovali predstavnici ministarstava odbrane i policije, gradonačelnik Vranja, episkop vranjski, direktori javnih preduzeća i ustanova i drugi gosti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare