Novi izgled Infektivne klinike do kraja maja

NIS               U Univerzitetsko kliničkom centru u Nišu u toku je rekonstrukcija Infektivne kao i Klinike za kardiologiju. Prema rečima profesora dr Zorana Perišića, radovi na rekonstrukciji Infektivne klinike teku po planu i očekuje se da budu završeni do kraja maja. Renoviranje Klinike za infetivne bolesti počelo je krajem januara, Klinika se renovira od sredstava Ministarstva zdravlja koje je za ove potrebe izdvojilo 60 miliona dinara. Radove na rekonstrukciji Klinike za kardiologiju UKC finansira iz sopstvenih sredstava.
               Zbog radova, veći deo klinike, izuzev kovid ambulante, privremeno su preseljeni u prostor Vojne bolnice i nema nikakvih problema u funkcionisanju klinike, kaže dr Zoran Perišić.
               „U toku su opsežni radovi na Infektivnoj klinici koji teku planiranom dinamikom i već su negde na polovini. Zgrada je u jednom potpuno drugačijem stanju nego što je bila. Vide se opsežni radovi, znači kompletna zamena vodovodne i kanalizacione instalacije. Sva kupatila i mokri čvorovi moraju da se kompletno sanitarno obrade, da se postavi nova keramika, i sve će to biti urađeno u što kraćem roku“, kaže direktor UKC Niš, profesor dr Zoran Perišić.
               Renoviranje Klinike za infektivne bolesti bilo je nepohodno budući da na objektu gotovo šest decenija, od njene izgradnje, ništa nije rađeno.
              Osim na infektivnoj klinici, u toku su radovi i u najstarijem objektu u krugu kliničkog centra, Kardiologiji.
              „U ovom trenutku završili smo tri sprata, očekujem da se tokom narednih dana pređe na prizemlje. Moraćemo na 48 sati da izmestimo koronarnu jedinicu, a o tome će svi biti obavešteni na vreme. Dinamika tih radova je u potpunosti usklađena sa našim očekivanjima i predviđanjima. Sam proces rada zbrinjavanja najtežih pacijenata nam nije ugrožen, rade angio sale, rade koronarne jedinice, sve ono što Univerzitetski klinički centar čini najvećom tercijarnom ustanovom južno od Beograda“, ističe direktor UKC Niš profesor dr Zoran Perišić.
              Zgrada Klinike za kardiologiju je najstarija u krugu UKC Niš. Sagrađena je 1910.godine kao nekadašnja Okružna bolnica i dugo nije bilo ozbiljnih intervencija. Novac za renoviranje ove Klinike obezbedio je Univerzitetski klinički centar Niš. 
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare