Novi ciklus za nagradu “11.januar”

NIŠ

Komisija za nagrade Grada Niša, kojom predsedava mr Rade Rajković, predsednik Skupštine Grada, započela je postupak za dodelu najvišeg priznanja Grada Niša – nagradu „11. januar“ za 2017. godinu.

Komisija, koju čine predstavnici Grada, Univerziteta, Vojske RS i SPC, jednoglasno je usvojila Plan aktivnosti i tekst Javnog poziva. Tekst poziva biće objavljen 1. decembra ove godine, i trajaće petnaest dana. Osim toga, donet je i zaključak, kojim se predlaže da, kao i ranijih godina, ukupan iznos za nagrađene bude 500.000 dinara. Predlog je i da svečana sednica bude održana 11. januara, na Dan oslobođenja Niša od Turaka, u Oficirskom domu.

 Komisija  je zauzela stav da nagrada mora da ostane depolitizovana i da kriterijumi budu dodatno podignuti, kako bi ovo najznačajnije gradsko priznanje dobili oni koji to najviše zaslužuju.

Nagrada „11. januar“ je najviše priznanje Grada Niša, koje se dodeljuje za izuzetna dostignuća, koja čine doprinos afirmaciji grada u privrednim, društvenim i drugim oblastima značajnim za Grad Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare