Fakultet umetnosti proslavlja 15 godina postojanja

NIŠ

Fakultet umetnosti Univerziteta u Nišu proslavlja značajan jubilej – 15 godina postojanja i rada. Tim povodom svečana akademija održaće se u petak 01. decembra 2017. godine sa početkom u 12 časova u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti. Pored centralne proslave organizovan je niz drugih manifestacija.

Izložba i koncert studenata Fakulteta umetnosti u Nišu biće otvorena  sutra, u utorak 28. novembra 2017. godine u 20 časova u Koncertno-izložbenom prostoru FU, Knjaževačka 2a. Na izložbi će biti izloženi crteži studenata sa Departmana za Likovne umetnosti i fotografije studenata sa Departmana za primenjene umetnosti. Na koncertu će nastupiti studenti Departmana za muzičku umetnost.

Nastavnici i saradnici na Fakultetu umetnosti predstaviće se koncertom u sredu 29. novembra 2017. godine u Koncertno-izložbenom prostoru sa početkom u 20 časova i izložbom dan kasnije u četvrtak 30. novembra 2017. godine u Galeriji Univerzitetske biblioteke “Nikola Tesla” sa početkom u 19 sati.

Fakultet umetnosti u Nišu osnovan je Odlukom Vlade Republike Srbije oktobra 2002. godine, a počeo je sa radom oktobra 2003. godine, sa sedištem u ul. Kneginje Ljubice 10. Preduslov za osnivanje samostalnog Fakulteta umetnosti u Nišu, predstavlјalo je formiranje studijskih grupa za likovne i muzičku umetnost, 2002. godine, na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Na studijskim programima danas studira ukupno 452 studenata, a u radnom odnosu su 86 nastavnika i 11 saradnika i 21 zaposleni u vannastavi. Na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Nišu diplomirao je 1151 student, od toga 938 na osnovnim akademskim studijama, 213 na master akademskim studijama, a magistrirala su 4 studenta.

Na Fakultetu su organizovani sledeći departmani: Departman za likovne umetnosti, Departman za primenjene umetnosti i Departman za muzičku umetnost.

Fakultet ima akreditovane sve studijske programe osnovnih akademskih studija i master akademskih studija koji se trenutno izvode na Fakultetu, a od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dobio je dozvolu za rad 2013. godine.

Na Fakultetu se trenutno izvodi nastava na: studijskim programima osnovnih akademskih studija: Muzička teorija i pedagogija, Klavir, Gudački instrumenti, Duvački instrumenti, Solo pevanje, Gitara, Harmonika, Udarački instrumenti, Slikarstvo, Grafički dizajn i studijskim programima master akademskih studija: Muzička teorija i pedagogija, Izvođačke umetnosti, Slikarstvo, GrafičkIi dizajn.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare