Nove nagrade za Školu stripa

LESKOVAC

U leskovačkoj Školi stripa „Nikola Mitrović Kokan“ nakon što je na 18. Međunarodnom salonu stripa u Velesu u Makedoniji avgusta, na 6. Mostarskom strip vikendu i na 4. Festivalu istorijskog stripa u Brašovu u Rumuniji oktobra meseca osvojila sedam priznanja, nastavila je ovaj niz nagrada i na dva domaća festivala međunarodnog karaktera usmerena na dečije stvaralaštvo. Na likovnom konkursu 3. Festivalu dečijeg stvaralaštva “Umetnik iz školske klupe” održanom u organizaciji Narodne biblioteke “Radoje Domanović” u Leskovcu, u konkurenciji od skoro 1300 dece polaznica Škole stripa Iva Cvetković osvojila je prvu nagradu u starosnoj kategoriji od I do IV razreda, Andrej Stanojević treću nagradu u kategoriji od V do VIII razreda, a Katarina Hadži Jovančić prvu nagradu u kategoriji srednjih škola. Sem toga, Strahinja Spasić nagrađen je pohvalom u srednjoškolskoj kategoriji. Na Međunarodni konkurs za strip kaiš u organizaciji Dečijeg kulturnog centra u Beogradu, gde je pristiglo preko 1850 radova iz Srbije, Severne Makedonije, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Italije, Ukrajine, Belorusije, Zambije, Gambije i Kenije, u, nikad jačoj konkurenciji, Anastasija Vidanović osvojila je treću nagradu, a individualne pohvale zavredile su su Dunja Avramović i Katarina Hadži Jovančić. Takođe, pohvalom za kolekciju nagrađena je Leskovačka škola stripa “Nikola Mitrović Kokan” – polaznice Jana Stojanović, Iva Cvetković, Natalija Janković kao i njihova direktna mentorka, Marijana Kostić, i sama bivša polaznica škole.

Andrej Stanojević, učenik osmog razreda OŠ „Josif Kostić“ već šest godina pohađa školu stripa i kaže da mu nagrada pokazuje da može da napreduje i da sav trud koji je uložio nije uzaludan.

„Nastaviću da radim i da se trudim da budem što bolji u onome što volim. Želja mi je da jednog dana budem veliki strip autor.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare