Nove investicije u Grdelici

LESKOVAC

U OŠ „Desanka Maksimović“ u Grdelici održana je konferencija za medije, a povod su ulaganja u ovu ustanovu. Nenad Mladenović, direktor OŠ Desanka Maksimović iz Grdelice, ističe da je u prethodne dve godine u školi urađena sanacija toaleta, dograđena je kabina za nastavnike, promenjena dotrajala cevna mreža grejanja, sređeni su kompletni hodnici u školi i zamenjena unutrašnja stolarija škole.

„Istovremeno se ravnomerno ulaže i u izdvojena odeljenja. U Palojcu je zamenjen kompletan pod u školi, u Velikoj Sejanici promenjen pod u prostorijama za učitelje i kupljen nov nameštaj za školu, a u izdvojenom odeljenju u Kozaru sređena fasada, promenjeni oluci i ugrađena PVC stolarija. Ono što je isplanirano u skorijem vremenskom periodu je promena prozora u izdvojenom odeljenju u Oraovici čime će se povećati energetska efikasnost objekta.“

Direktor Mladenović je zahvalio i trojici donatora iz sela Kozara i Velike Kopašnice na nesebičnoj pomoći, jer su zahvaljujući njima dodatno uređeni objekti u ovim mestima.

Školu su ovim povodom obišli i predstavnici lokalne samouprave, član Gradskog veća Aleksandar Pejčić naglašava da je osnovni stub svakog demokratskog i produktivnog društva obrazovanje i podsetio da je za oblast obrazovanja lokalna samouprava namenila 780 miliona dinara, odnosno 16% od ukupnog budžeta.

Osnovnu školu „Desanka Maksimović“ u Grdelici pohađa 506 učenika. Od tog broja 280 pohađa centralnu školu, daok ostali idu u isturena odeljenja. Direktor Nenad Mladenović kaže da se broj đaka polako smanjuje.

„Upisaćemo dva odeljenja prvog razreda u Grdelici, a takođe će i sva isturena odeljenja upisati učenike u prvom razredu. Nama je jedini broj odeljenja koji ćemo ove godine upisati u petom razredu, biće ih samo dva, ali već sledeće godine će taj broj ponovo biti tri.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare