Nove cene taksi prevoza u Vranju

VRANJE

tKorisnici taksi prevoza u Vranju ubuduće će plaćati veću tarifu nego do sada. O tome su odlučili članovi Gradskog veća na osnovu zahteva taksi prevoznika koji su o tome u više navrata razgovarali sa rukovodstvom grada, rekla je na konferenciji za novinare većnica Zorica Jović.

„Cena usluga u okviru taksi tarife podeljena je u tri grupe. Prva se primenjuje radnim danima i subotom u vremenu od 6 do 22 sata, druga radnim danima od 22 do 6 sati, zatim subotom od 22 sata do ponedeljka do 6 sati, i državnim praznikom od 22 sata prethodnog dana do 6 sati narednog. Treća tarifa se primenjuje van teritorije Gradske opštine Vranje. Start će biti 100 dinara, vožnja po kilometru u prvoj tarifi 60 dinara odnosno 70 dinara u drugoj. Čekanje po satu je 500 dinara“, rekla je Jovićeva.

Cena taksi prevoza u Vranju je promenjena je poslednji put 2011. godine.

Gradski većnici su usvojili i Nacrt Odluke o uspostavljanju energetskog menadžmenta grada Vranja, koji će biti dostavljen Skupštini na razmatranje i usvajanje. Pravni osnov je Zakon o efikasnom korišćenju energije, a svaka lokalna samouprava sa više od 20.000 stanovnika u obavezi je da ima energetskog menadžera sa licencom, kojeg imenuje gradonačelnik.

,,U Gradskoj upravi već imamo zaposlenog sa potrebnim kvalifikacijama, što znači da neće biti nikakvog odstupanja od Odluke o maksimalnom broju zaposlenih u sistemu lokalne samouprave”, istakla je većnica Jović.

Većnici su usvojili nacrte odluka o usvajanju Plana detaljne regulacije privredno radne zone “Bunuševac”, i naseljima Gornji Asambair 2 i Suv Dol.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare