Uvođenje reda u pešačkim zonama

VRANJE


U saradnji sa nadležnim inspekcijskim službama Republike Srbije i i lokalnom samoupravom, JP „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“  od 1. marta počeće akciju kontrole režima saobraćaja u pešačkim zonama na teritoriji Grada Vranja, saopštilo je ovo javno preduzeće.

Osim divljanja u pesackim zonama u ulicama Kranja Stefana Prvovencanog i Brankovoj sve je izrazenija i voznja automobilima i motorima po gradskom parku i Sportskom centru.

Cilj akcije je da se nateraju vozači da poštuju propise kako bi bili zaštićeni pešaci u njihovim retkim zonama u gradu. 

Prva faza akcije traje do 1. aprila i u saradnji sa građanima  preventivnog je karaktera.

U saopštenju direktor JP „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“, Branimir Stojančić podseća građane da je u ulicama pešačke zone zabranjeno kretanje, zaustavljanje i parkiranje svih vozila.

U ulicama pešačke zone vozilima najveće dozvoljene ukupne mase do 3,5 tona, može se dozvoliti kretanje u vremenu od 5 do 8 satri i od 16 do 17 časova, koji će se kretati brzinom pešaka.

To se odnosi na vozila kojima se vrši snabdevanje preduzeća, radnji i ugostiteljskih objekata, zatim na vozila za prevoz novca, vrednosnih papira i poštanskih pošiljki, kao i vozilima za potrebe građenja, izvođenja radova na adaptaciji i održavanju objekata, održavanju svečanosti, priredbi, izložbi i drugih posebnih potreba.

Za kretanje ovih vozila Odeljenje za urbanizam, imovinsko pravne poslove komunalno-stambene delatnosti i zaštitu životne sredine Grada Vranja izdaje odobrenje koje se mora nalaziti u vozilu. Zato je neophodno da se odobrenje izvadi do 1. aprila, stoji u saopštenju.

Druga faza akcije počinje 1. aprila i obuhvatiće svakodnevnu kontrolu i sankcionisanje nesavesnih građana. 

Pored kontrole ulaska i kretanja vozila u pešačkim zonama,  Grad Vranje obezbediće horizontalno i vertikalno obeležavanje pešačkih zona, kao i barijere u vidu stubića i žardinjera za sprečavanje ulaska vozilom u pešačku zonu. 

Počinioci će za samovoljno sklanjanje i oštećenje ovih barijera bez odobrenja nadležnih službi biti novčano kažnjerni  do 100 hiljada dinara, navodi se u saopštenju. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare