Novčane nagrade za uspešne Leskovčane

LESKOVAC

Na osnovu zahteva, koji je podneo predsednik Komisije za podršku mladim talentima sa teritorije grada, Vladimir Prokopović, Gradsko veće je danas usvojilo odluku o dodeli novčanih sredstava mladim Leskovčanima.

Učenici i studenti koji su na Olimpijadi ili na medjunarodnim i republičkim takmičenjima osvojili neko od prva tri mesta biće novčano nagradjeni, kao i mladi koji su iz oblasti sporta, kulture ili umetnosti ostvarili zapažene rezultate. Takodje, nagrade će dobiti i studenti iz Leskovca koji su visokoškolske studije završili sa prosekom 9,00 ili više.

Mladi koji su na takmičenjima osvojili prvo mesto dobiće 30.000 dinara, drugo mesto biće nagradjeno sa 20.000 dinara, a treće mesto sa 10.000 dinara.

Što se tiče nagrada za ostvareni uspeh na visokoškolskim studijama u tekućoj godini, za prosek 10,00 dodeljuje se 40.000 dinara, 35.000 dinara za prosek od 9,50 do 9,99 i 30.000 dinara za ostvareni prosek od 9,00 do 9,49.

Vladimir Prokopović kaže da je ukupno 246 prijava stiglo, od kojih je 225 prijava bilo ispravno, dok su ostale imale nepotpunu dokumentaciju.

Gradsko veće donelo je odluku i o finansiranju Udruženja “Leskovački ajvar” u iznosu od 90.600 dinara i Udruženja za zaštitu i odgoj ptica “Štiglić” u iznosu od 61.040 dinara.

Predsednik Komisije Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada Leskovca, Dejan Randjelović, rekao je da će ova novčana sredstva biti iskorišćena za finansiranje sledećih manifestacija: 6. Sajam leskovačkog domaćeg ajvara, zimnice i pića – Leskovac 2017. i Izložba ptica Leskovac 2017.

Randjelović je dodao i da je po konkursu za dodelu podsticajnih sredstava, koji je raspisao Budžetski fond za razvoj poljoprivrede u periodu od 24. jula do 24. avgusta, najveće interesovanje bilo za investiciju u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava i da je podneto ukupno 824 zahteva.

“Uporedo sa konkursom koji je raspisao grad za podsticajna sredstva ka poljoprivrednim proizvodjačima, raspisan je i javni poziv prema bankama vezan za kreditnu podršku. Sve uslove iz javnog poziva ispunila je Banka Intesa”, rekao je on, nakon čega je Gradsko veće prihvatilo odluku o sklapanju ugovora sa Bankom Intesa iz Beograda, a koji će se odnositi na program mera za sprovodjenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Leskovac za 2017. godinu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare