Grad Leskovac uplaćuje Centru za razvoj dug za članarinu od tri miliona

 

 

LESKOVAC

Na današnjoj, 47. sednici Gradskog veća usvojena je odluka o odobrenju sredstava Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga u iznosu od 2.895.927 dinara.

Direktorka Centra za razvoj, Dragana Belenzada, tokom sednice obrazložila je da grad Leskovac, kao jedan od osnivača Centra, po ugovoru iz 2011. godine ima obavezu da obezbedi godišnju članarinu u iznosu od najmanje 0,1 odsto od ukupno ostvarenih budžetskih prihoda iz prethodne godine, a radi održivosti poslovanja Centra.

Takodje, iskoristila je priliku i da najavi projekat Centra za razvoj, pod nazivom “Preduzetništvo mladih za efikasno upravljanje turističkim potencijalom Jablaničkog okruga” koji će biti realizovan u saradnji sa Visokom poslovnom školom strukovnih studija u Leskovcu.

Kao značajnu uslugu, dobijenu putem tendera preko Saveta Evrope, a koju Centar planira da realizuje u narednom periodu, direktorka Belenzada istakla je i obuku namenjenu zaposlenima u opštinama, vezanu za pisanje projekata. Obuka će, kako dodaje, biti realizovana tokom oktobra i neće biti fokusirana samo na Jablanički i Pčinjski okrug, već i na Toplički, Nišavski i Pirotski.

Prillikom izlaganja, Belenzada je upoznala gradske većnike i sa radom Centra za razvoj koji predstavlja neprofitabilno privredno društvo osnovano 2006. godine.

“Svrha Centra je podsticanje razvoja Jablaničkog i Pčinjskog okruga tako što obavlja poslove iz oblasti regionalnog razvoja i pruža podršku mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima. Takodje, osnovan je i u svrhu zadovoljavanja potreba u opštem interesu koje nemaju industrijski ili komercijalni karakter, a koje se odnose na stimulisanje i unapredjenje društveno – ekonomskog razvoja oba regiona. Finansira se iz sredstava EU i drugih, stranih, donatora kao što je USAID ili Svetska banka”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare