(Ne)moguće-Forum teatrom protiv nasilja i predrasuda za veću bezbednost mladih

NIŠ

 

Kako podsticanje aktivizma mladih za direktno učestvovanje u rešavanju svojih  problema, kako razviti bezbedonosnu kulturu kod mladih , pitanja su I ciljevi koji se žele postići projektom „(NE)MOGUĆE – Forum teatrom protiv nasilja i predrasuda, za veću bezbednost mladih“ koji je danas predstavljen u Media reform centru u Nišu.

O projektu su govorili Milan Stefanović, direktor PROTECTA-e, Milan Mijović, koordinator projekta i Ivana Todorović, Sekreterijat za omladinu i sport, grad Niš.

Projekat finansira grad Niš u okviru Javnog konkursa i tematskih oblasti, a u skladu sa ciljevima navedenim u Strategiji za brigu o mladima grada Niša 2015 – 2020 i Lokalnom akcionom planu za mlade Grada Niša 2015 – 2020. godine.

Projekat je podržao i Studentski kulturni centar Niš,  koji je sa Protectom potpisao memorandum o saradnji na realizaciji projekta, kojim se obavezao za pružanje logističke podrške. Pored grada Niša i SKC-a, PROTECTA će na projektu sarađivati i sa desetak Niških srednjih škola i učeničkim parlamentima ovih škola.

Ovaj projekat pokušava da ohrabri mlade da pričaju sa kojim problemima se susreću svakodnevno: vršnjačko nasilje, govor mržnje, nasilje na internetu, na društvenim mrežama ili neki drugi problem. Mi još uvek nismo odredili tačnu temu kojom će se forum teatar baviti zato što žellimo da prvo okupimo predstavnike učeničkih parlamenata iz niških srednjih škola i da njih same pitamo koja je to tema koju oni žele da obrade”, rekao je danas Milan Stefanović.

„(NE)MOGUĆE- forum teatrom protiv nasilja i predrasuda, za veću bezbednost mladih“ je četvoromesečni projekat koji će se realizovati u periodu od 01. septembra. 2017. do 31. decembra 2017. godine na teritoriji Grada Niša  ikoštaće 151.000 dinara.

U pripremi, formiranju i izvođenju forum teatra učestvovaće učenici srednjih škola grada Niša.

Kroz niz projektnih aktivnosti, medijske promocije, izradi i distribuciji promotivnog i edukativnog materijala, pripremi i realizaciji forum teatra, PROTECTA želi da mlade usmeri ka unapređenju bezbedonosne kulture među mladim ljudima, a sve u svrhu borbe protiv predrasuda, vršnjačkog nasilja i podizanju svesti kako mladih tako i građana o problemima sa kojima se mladi suočavaju.

U okviru projekta je predviđeno da se pozorišna predstava koju će učenici pripremiti a na temu problema nasilja među mladima

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare