Nova zamenica gradonačelnika i sumnjivi izvodjači radova

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

LESKOVAC

Na današnjoj sednici Skupštine grada Leskovca, tokom odlučivanja o dnevnom redu, usvojen je  predlog gradonačelnika, Gorana Cvetanovića, za razrešenje urologa, Dragana Jovanovića sa mesta zamenika gradonačelnika Leskovca i imenovanje nekadašnje pomoćnice gradonačelnika, Jasmine Randjelović, za novog zamenika.

„Da li je ostavka Dragana Jovanovića prouzrokovana njegovim odlaskom kod Nebojše Stefanovića, s kojim Cvetanović nije u dobrim odnosima? S obzirom da je kao član Gradskog veća bila samo jednu godinu, šta Jasminu Randjelović izdvaja u odnosu na brojne političare, koji su se već dokazali?“, upitala je odbornica DS-a, Jelena Spirić.

Pravdajući njeno imenovanje, gradonačelnik Goran Cvetanović rekao je da je Randjelović završila jedan od najtežih fakulteta sa prosekom 9,81 i potom je naveo i njena druga, kao j erekoa “mnogobrojna dostignuća” .

„Treba s ponosom da kažemo, ona će predstavljati sve gradjane Leskovca“, kaže on.

Umesto Jasmine Randjelović, nova odbornica Skupštine grada Leskovca je Olivera Karadžić iz SNS-a.

Takodje, Cvetanović je podneo predlog i za razrešenje člana Gradskog veća, Gorana Vukadinovića, koji je 2. oktobra podneo ostavku zbog, kako je rečeno, pronalaska posla kod novog poslodavca.

Većinom glasova doneta je odluka da će njega zameniti Brankica Stamenković koja će biti zadužena za omladinu, sport i prosvetu.

Opozicioni odbornik iz DS-a, Saša Stojanović izrazio je sumnju u vezi toga da li će nova članica Gradskog veća, s obzirom da je radila kao nastavnica geografije, obratiti pažnju samo na prosvetu, pri tom zapostavljajući preostala dva važna resora, dok je odbornica Jelena Spirić istakla da se članovi Gradskog veća non – stop menjaju, da dobijaju plate samo za dizanje ruku, a da im gradonačelnik glumi portparola.

Komentarišući izgradnju atarskih puteva, šef  Odborničke grupe Socijaldemokratske stranke (SDS) Neboša Cakić rekao je da  se to u ovoj godini neće dogoditi..

„Na tenderu su učestvovala tri preduzeća i zasigurno znam da je na jedno preduzeće, gradonačelnik mogao direktno da utiče, jer je u vlasništvu osobe koja radi u kabinetu gradonačelnika“, rekao je Nebojša Cakić. dodavši da to preduzeće „na divlje radi i gradi“ u Leskovcu.

On je rekao i da se to privatno preduzeće, kome nije naveo ime, žalilo na rezultate tendera, što znači da će Leskovac u ovoj godini izgubiti 50 miliona dinara uz budžeta Srbije namenjenih sredjivanju atarskih puteva.

Cakić se bavio i izgradnjom puta do nekoliko vikendica u Golemoj Njivi za koje je rekao da su vlsnici iz vrha  vladajuće stranke

Navodeći da je situacija u Leskovcu katastrofalna,   Cakić  je konstatovao da u gradu nisu otvorena nova radna mesta.

„U ovoj zemlji mi smo preskočeni, nema nigde investitora. Pare ima za sve, samo za ovaj grad nema“, prokomentarisao je Nebojša Cakić, odbornik SDS-a i dodao da je u Jablaničkom okrugu, putna infrastruktura u izuzetno lošem stanju.

Cakić je , tražeći mesečni izveštaj o investicijama, kritikovao lokalnu vlast koja uvek kreće sa radovima krajem godine.

On je, govoreći i o odazivnom izveštaju DRI za 2015. godinu, koji su predstavnici lokalne samouprave ocenili kao odličan, zaključio da nema ne samo odlične, već ni prelazne ocene.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare