Nova vodovodna mreža u ulici Dositeja Obradovića

LESKOVAC

 

Na uglu ulica Dositeja Obradovića i Blagoja Nikolića u toku su radovi na zameni vodovodne mreže. 

U ulici Dositeja Obradovića polaže se nova vodovodna mreža na deonici od Porečke do ulice Učitelja Josifa, u ukupnoj dužini od 590 metara.

Gradonačelnik Goran Cvetanović koji je obišao radove rekao je da se postavljaju cevi od polietilena fi 160, a ukupna vrednost ove investicije je 12 800 000 dinara.

Istovremeno, Javno-komunalno preduzeće „Vodovod“, kompletno završava rekonstrukciju vodovodnih cevi u ulici Blagoja Nikolića. Izvode radovi na deonici od Dositeja Obradovića do ulice Pana Đukića, ukupne dužine 155 metara, profila fi 110. Odabrane su cevi od tvrdog polietilena za radni pritisak od 10 bara. Vrednost investicije je 3 260 000 dinara. Radove u obe ove ulice izvodi firma „Beonant“ iz Beograda.

Dodao je Cvetanović da je u toku je zamena vodovodne mreže i u ulici Petra Cakića, na deonici od 28. marta do Pariske komune, kao i u ulici Pariske komune, na potezu od Babičkog odreda do Stepe Stepanovića.

Ovi radovi koji se odvijaju na više lokacija u gradu pokazatelji su da uvodimo značajne novine u funkcionisanju grada i da nam je prioritet da budemo u službi građana. Bez zdrave pijaće vode nemoguće je govoriti o kvalitetnom životu, zato me raduje što samo u ovoj godini menjamo dotrajalu vodovodnu mrežu u 29 ulica. Za vreme trajanja Roštiljijade, radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže su se odvijali redovnom dinamikom,“ rekao je Cvetanović 

Na pitanje novinara JUGpressa da li su svi ovi radovi deo projekta zamene azbestnih cevi iz kredita KFV banke,  Cvetanović je odgovorio potvrdno i dodao da se radi o kreditu od u vrednosti od pet miliona evra.

„Mi smo imali prošle godine oko dva miliona evra, pre toga 1,3 i ove 1,7 miliona evra. Mislim da je unazad dve godine veliki deo posla urađen, kao i u tekućoj godini. Sa ovim ulicama se završava taj projekat, ali sam siguran da ćemo sredstvima lokalne samouprave uraditi još desetak ulica”, rekao je CXvetanović.

On je na pitanje novinara JUGpressa da li postoji mogućnost da se saradnja sa KFV bankom nastavi potvrdno odgovorio .

“To zavisi od njih. Mislim da su na osnovu brzina izvođenja, kvaliteta i namenskog trošenja para oni zadovoljni,“ rekao je Cvetanović.

Na naše pitanje koliko je do sada ulica uradjeno , odgovorila je tehnička direktorka Vodovoda Vanja Kuzmanović.

“Devet ulica je uradjeno, već je u 14 ulica pokrenuta zamena vodovodne mreže. U tih 29 ulica je obuhvaćeno 13 kilometara vodovodne mreže”, rekla je ona i dodala da to javno preduzeće “obično uradi petnaestak kilometara  godišnje.

“Prošle godine smo imali zamenu u deset ulica,  plus izgradnja nove vodovodne mreže, severni krak prema Pečenjevcu. Tu je urađeno osam kilometara,  plus razvodna mreža u naselju Živkovo još osam kilometara i tih deset ulica. Pretprošle godine isto deset ulica i vodovodna mreža, tako da svake godine petnaestak kilometara novih je urađeno”.

Na pitanje koliko je na teritoriji grada ostalo azbestnih cevi ona nije precizno odgovorila.

” Najveći procenat azbestnih cevi je u gradu. Sigurno jedno 50% od ukupno 385 kilometara vodovodne mreže koliko je ima. Ovde je bio odlučujući kriterijum za rekonstrukciju vodovodne mreže broj kvarova na postojećim instalacijama, kao i starost mreže. Na žalost, najveća je starost mreže kod salonitnih cevi, zato što su one prve rađene u gradu i to naročito u užem gradskom jezgru”, rekla je Kuzmanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare