Nova odluka o određivanju zona na teritoriji grada Niša, rok za plaćanje poreza 31. mart

NIŠ

U Nišu je doneta nova odluka o određivanju zona na teritoriji grada Niša, koja je objavljena na zvaničnoj nternet stranici grada, navode iz Gradske uprave za finansije i podsećaju  obveznike poreza na imovinu koji vode poslovne knjige na ovu odluku kao i da je krajnji rok za podnošenje prijave 31. mart.

Za fizička lica nema novina.

                   Iz ove uprave obaveštavaju građane da, u skladu sa novom  Odlukom o određivanju zona na teritoriji Grada Niša kojom su drugačije utvrđene zone u odnosu na prethodne godine,  treba popuniti prijave.

                              „Promene u delu podnošenja poreske prijave odnose se na  praćenje odluke o zonama koja je doneta na Skupštini grada Niša krajem prošle godine. Svi poreski obveznici koji vode poreske knjige a to su pravna lica imaju zakonsku obavezu da do 31.marta podnesu elektronsku poresku prijavu i da pri tome sami obračunaju porez na imovinu po principu samooporezivanja. To već traje više godina ali u ovom slučaju bih napomenula da prilikom obračuna svi prate novu odluku o zonama, da evidentiraju svoje nepokretnosti u tačno određenim zonama gde se one nalaze“, kaže Nina Ilić, načelnica Gradske uprave za finansije.

                          Odluka i zonama se nalazi na internet stranici Grada Niša i vrlo je dostupna i to je jedina izmena u ovom trenutku.

                         „Što se tiče fizičkih lica, tu ne postoje izmene. Naravno, kao i svake godine sada se intenzivno pripremamo za donošenja rešenja za 2023.godinu.Poreski obveznici će utoku aprila obračun porez. To je masovni obračun koji se radi jednom godišnje, a svi obračuni, ispravke i korekcije rade se kasnije pojedinačno. Sve će biti usklađeno sa novim odlukama o zonama i sa novom odlukom o utvrđivanju prosečnih cena. Poreski obveznici su samo dužni da, ukoliko imaju neke promene u međuvremenu, to što pre prijave lokalnoj poreskoj administraciji“, objašnjava Nina Ilić. (kraj) VP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare