Niški plesni klubovi obeležili Svetski dan plesa u Dečijem centru

NIŠ

 Plato ispred Dečijeg kulturnog centra u Nišu se ove godine, četvrti put za redom, pretvorio i pravi plesni podijum na kome su svoje umeće pokazali mališani iz nekoliko plasnih klubova iz Niša i svojom igrom privukli veliku pažnju publike koja se tog trenutka našla u najposećenijem parku u gradu – Čairu, a bilo je onih Nišlija koji su se našli tu sa namerom da uživaju u plesu najmlađih. Plesni klubovi su na taj način u organizaciji Dečijeg kulturnog centra obeležili ovogodišnju međunarodnu manifestaciju  Svetski dan igre pod nazivom „Festival igre“.

                                 Ovog puta publici su se predstavile plesne grupe grupe „Teatro“, „Contra“ i „Boom 018“, preko baletskih studija „Elene Pilipenko“ i „Marije Senaćnski“ do kulturno-umetničkih društava „Abrašević“ i „Oro“. Publika je uživala u različitim vrstama plesova, opčev od folklora,preko klasičnog baleta do modernog plesa, a mališani su dobili priliku da pokažu svoj talenat.

                               „Svake godine kada je Međunarodni dan plesa  neko od svetskih plesača pošalje poruku u svetu, koliko je bitan ples za razvoj deteta. Ove godine je poruku, u ime plesača iz Srbije, poslala Svetlana Vučković, naznačila je koliko bitno da ples bude deo obrazovnog i kulturnog sistema, kako bi se deca razvijala zdravije, a neka deca izabrala ples kao svoj životni poziv“, poručila je Sandra Petković, direktorka Dečjeg kulturnog centra.

                               Među ušesnicima „Festivala igre“ našli su se i plesči koji su mogli da se pohvale i nagradama sa mnogobrojnih takmičenja kako u zemlji tako i inostranstvu. Među njima je bila i Mša koja je sa svojim plesnim klubom učestvovala na takmičenju u Beču a u Niš se vratila sa prvom nagradom. Kaže da ples trenira dve godine, da je ualjubljena u ovaj sport, a u Beču je svojim suigračicama dala sve od sebe da se predstave u najboljem svetlu. Sudeći po nagradi koju je donela sa sobom uspeli su u tome, a sada su svoje umeće pokazale i sugrađanima. (kraj) VP/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare