Niški Klinički centar zapošljava medicinske radnike i nemedicinsko osoblje

NIŠ

Posle višemesečnih pregovora sa Ministrastvo zdravlja a u saradnji sa sindikatom „Nezavisnost“ niški Klinički centra raspisao je konkrus za prijem 62 zdravstvena i 75 nemedicinski radnika. U konkursu je navedeno da se traže 13 viših medicinskih sestara – tehničara opšteg smera, 10 viših radioloških tehničara,   1 višeg fizioterapeuta, 22 medicinske sestre-tehničara opšteg smera,  4  medicinske sestre za zdravstvenu zaštitu dece-pedijatrijske sestre,  4  ginekološko – akušerske sestre,)  4  laboratorijska tehničara i 4  fizioterapeuta.

               Ovim konkursom  će do stalnog zaposlenja doći radnici koji već godinama rade na određeno vreme. Ipak, prema rečima generalnog direktora KC Niš moći će da konkurišu i oni koji nisu angažovani.

                “Ovo su naše najhitnije potrebe za zdravstvenim radnicima da bi mogli da nastavimo da funkcionišemo jer je činjenica da imamo angažovane radnike samo što će sada biti primljeni „za stalno“, navodi profesir dr Zoran Radovanović i naglašava da će komisija ocenjivati pored obaveznim konkursnih uslova i odnos svakog radnika prema poslu.

               “ Partijska pripadnost nas ne zanima jer nikada u ovoj ustanovi od kako sam ja na čelu nije bilo stranačkog zapošljavanja”, tvrdi Radovanović koji ističe i veliko razumevanje Ministarstva zdravlja i očekuje da bude još ovakvih konkursa

                          Inače, posle dužeg vreme traži se i nemedicinsko osoblje pa je tako raspisan konkus za 38 higijeničara,  4 radnika na održavanju kruga, 15 servira,   1 mesara,       4 radnika u vešeraju, 1 molera, 1 bravara, elektroinstalatera, 1 elektrotehničara, 2 vozača,  6 službenika obezbeđenja i        1 daktilografa.

Prati
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Olja
Olja
6 Februara, 2020 8:59 am

Kasno Marko….kasno.

Проститутки Бишкека
1
0
Ostavite komentar.x
()
x