Produžen rok prijave za Međunarodno internet takmičenje “Konstantin Veliki”

NIŠ

Zbog velikog interesovanja, rok prijave za Međunarodno Takmičenje “Konstantin Veliki” se produžava do 29. februara 2020. godine!

                       Jedinstveno Međunarodno internet takmičenje “Konstantin Veliki” otvara mogućnost učešća učenicima, studentima i umetnicima iz svih zemalja sveta. Održava se u ciklusima od po godinu dana u cilju razvoja, afirmacije mladih umetnika i jačanja međunarodnih kulturnih odnosa. U okviru takmičenja postoji 19 disciplina iz oblasti umetnosti, muzičke i primenjene umetnosti: Kamerna muzika, Duvački instrumenti, World music, Gitara, Klavir, Gudački instrumenti, Solo pevanje, Komplementarni klavir, Harmonika, Perkusije, Vokalni ansambli, Teorija muzike, Kompozicija i Aranžman, Istorija, Crtež, Grafika, Grafički dizajn, Fotografija, Slikarstvo.

                         “Takmičenje se u potpunosti realizuje putem interneta i u skladu sa Pravilnikom takmičenja. U zavisnosti od kategorije takmičari šalju prijavni formular za učešće preuzet sa sajta Takmičenja uz prateću dokumentaciju na predviđeni mail do 29. februara 2020. godine do kada je produžen rok za prijavljivanje. Svaki takmičar u prijavnom formularu dostavlja link određenog broja video snimaka ili radova u skladu sa kategorijom za koju se prijavljuje ili se u određenim kategorijama radi online test. Žiri ocenjuje kandidate putem video snimaka, radova ili rezultata testa i donosi odluke o nagrađenima. Svi nagrađeni dobijaju diplome, a u okviru svake discipline određuje se specijalna nagrada pod nazivom Laureat discipline. Gala koncert i izložba na kome nastupaju laureati Takmičenja organizuju se u okviru proslave Slave Grada Niša – Sveti car Konstantin i carica Jelena od 1. do 3. juna, svake godine”, kažu na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Nišu.

                   Ovako koncipirano takmičenje, omogućava prisutnost takmičara, bez velikog finansijskog ulaganja i uklanja geografske barijere. Žiri takmičenja Konstantin Veliki čine eminentni umetnici iz celog sveta, što je potvrda da umetnost govori istim jezikom.

                 Organizatori Međunarodnog takmičenja Konstantin Veliki su Fakultet umetnosti u Nišu, Univerzitet u Nišu i Grad Niš uz podršku Studentskog kulturnog centra, Galerije savremene likovne umetnosti i  Udruženja muzičkih teoretičara Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x