Niški kafići ostaju zatvoreni do druge polovine maja

NIŠ

Većina ugostiteljskih objekata u Nišu danas nije otvoreni zbog mnogih ograničenja koja su propisana, najavilo je Udruženje ugostitelja Niša.

                                 “Za mnoge ugostitelje je ograničenje u kvadraturi i dužini radnog vremena nepremostiva prepreka koja obesmišljava otvaranje, jer zbog fiksnih troškova i broja angažovanih radnika ne postoji ekonomska opravdanost otvaranja radnji u ovom trenutku”, navedeno je u saopštenju.

                                 U saopštenju se navodi da su mnogi ugostitelji vrlo skeptični da li postoji opravdanost poslovanja u uslovima kada je uz ograničenja koje je propisala struka, pitanje i koliko će imati gostiju zbog straha od korona virusa i boravka u prostorima gde boravi više ljudi.

                                     “Zbog svega ovoga većina ugostitelja Niša sačekaće dalju relaksaciju donetih mera i početi s radom u drugoj polovini maja i početkom juna”, naveli su večeras u saopštenju iz Udruženja ugostitelja Niša.

                                       Niški ugostitelji predložiće Gradskoj upravi da razmotri umanjenje cene zakupa površina za postavljanje letnjih bašti, imajući u vidu da je grad Novi Sad to već uradio.

                                        Naglasili su da je pandemijom sektor turizma i ugostiteljstva pretrpeo težak udarac koji potvrdjuju svi ekonomski pokazatelji i dodali da će oporavak tog sektora trajati sigurno narednih par godina.

                                      U Udruženju ugostitelja Niša kazali su da se oko 550 privrednika u Nišu bavi ugostiteljstvom, a oni upošljavaju više od  4.000 radnika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare